Barcelona

Òmnium i ANC emplacen La Moncloa a garantir també que "no hi haurà violència" el 21D

Mauri assegura que "no hi haurà cap tipus de violència" i Paluzie crida a no participar "del relat fals de criminalització"

RedaccióActualitzat

Les dues grans entitats sobiranistes, Òmnium i l'ANC, asseguren que no hi haurà violència a les mobilitzacions que ells han convocat el 21D a Barcelona i emplacen el govern espanyol a garantir també que no hi hagi incidents.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Marcel Mauri i Elisenda Paluzié han fet una crida a no criminalitzar les protestes sobiranistes perquè s'emmarquen en la "tradició de la no-violència".

Segons Mauri, vicepresident d'Òmnium, si el Consell de Ministres "ha de venir protegit per tants policies vol dir que realment alguna cosa passa".

"Que ho digui la delegada del govern espanyol i el govern espanyol. Per part nostra és evident, i el full de mèrits ens avala a totes les organitzacions sobiranistes del nostre país, que no hi haurà cap tipus de violència i, per tant, aquest relat el rebutgem completament".

"En tot cas que sigui el govern espanyol, que és l'origen de la violència que s'ha viscut en aquest país, qui digui que no hi haurà violència i que també controlarà l'extrema dreta. Per part del sobiranisme és evident que no passarà absolutament res".

 

Mauri i Paluzié han qualificat també de provocació la celebració del Consell de Ministres a Barcelona. Segons la presidenta de l'ANC, l'Estat vol "criminalitzar" i "espantar" l'independentisme.

"Estem vivint en un context de repressió política i d'això n'hem de ser conscients. Davant la repressió política el darrer que podem fer nosaltres és participar del relat fals de la criminalització o espantar-nos i deixar d'exercir els nostres drets legítims. La voluntat que té la repressió política és que ens paralitzi".

El vicepresident d'Òmnium ha assegurat que amb aquest Consell de Ministres el govern espanyol sap "perfectament que no es desinflama" la situació política ja que hi ha "presos polítics, quatre persones fent vaga de fam i exiliats".

Segons Mauri són altres gestos els que podrien desinflamar com "fent cas a la voluntat majoritària de la ciutadania de Catalunya o fer que l'advocacia de l'estat hagués retirat tots els càrrecs contra els presos polítics...".

Les dues entitats, juntament amb els CDR, Arran, els Universitaris per la República, la Intersindical i altres associacions, han organitzat una manifestació unitària divendres, a banda d'altres protestes promogudes per ANC, Òmnium i els CDR.

ARXIVAT A:
CDRPedro SánchezProcés catalàANCÒmnium CulturalIndependència
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut