Netanyahu no s'ha entès amb els seus socis fonamentals (Reuters)
Jerusalem

Noves eleccions a Israel pel desacord entre Netanyahu i els ultraortodoxos

Les eleccions es repetiran el 17 de setembre, de forma inèdita, després que Netanyahu no ha aconseguit cap acord amb l'exministre Lieberman

RedaccióActualitzat

La impossibilitat de formar un govern de coalició després de les eleccions del passat 10 d'abril ha abocat Israel a uns comicis. Benjamin Netanyahu ha aconseguit, just quan s'acabava el termini, que el Parlament aprovés per majoria de 74 a 45 la seva dissolució. D'aquesta manera ha evitat que el president israelià, Reuvén Rivlin, encarregués la formació de govern a un altre parlamentari, previsiblement al seu principal rival, Benny Gantz, que no ha tingut opció d'intentar formar un executiu. 
 

El Parlament israelà a Jerusalem s'ha dissolt aquest dimecres (Reuters)


Fa poc més d'un mes Netanyahu va guanyar els comicis que li asseguraven un cinquè mandat amb la condició d'aconseguir suports per a una majoria. Les negociacions amb l'extrema dreta amb l'exministre de defensa, Avigdor Lieberman, han fracassat i no han aconseguit cap acord.

 

Eleccions el 17 de setembre

És la primera vegada a la història d'Israel que s'han de repetir eleccions. El desacord entre Netanyahu i Lieberman ha tornat a ser pel mateix punt que va ocasionar la convocatòria d'eleccions anticipades a l'abril. Es tracta de la llei que proposa la incorporació al servei militar obligatori de la població ultraortodoxa. Fins ara, aquest col·lectiu ha estat exempt de la obligació que a Israel han de complir els homes durant tres anys i les dones durant dos. El suport dels ultraortodoxes, que exigeixen seguir evadint el servei militar, era clau per poder formar una coalició de govern que, finalment, no ha estat possible.  

 

 

 

ARXIVAT A:
Israel
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut