Barcelona

Nova pancarta al balcó de la Generalitat: "Llibertat d'opinió i d'expressió"

L'han penjada Lluís Llach, Sílvia Bel, Antonio Baños i Teresa Casals

RedaccióActualitzat

El cantant Lluís Llach, l'actriu Sílvia Bel, el periodista Antonio Baños i l'activista Teresa Casals, de la plataforma Som Escola, han sortit al balcó de la Generalitat i han penjat una pancarta que hi diu "Llibertat d'opinió i d'expressió. Article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans", la mateixa que ja va ser a la façana durant l'última campanya electoral.

Teresa Casals ha explicat que ha estat un gest espontani:

"Ens hem trucat uns que ens veiem sovint per temes de país i hem decidit que veníem."
 

En aquell moment no hi havia cap pancarta. Gairebé tres hores abans, dos treballadors del Palau havien tret la que penjava a favor dels presos i exiliats, per ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El tribunal havia acabat d'enviar un requeriment als Mossos perquè despengessin la pancarta "de forma immediata".

La retirada d'aquest símbol s'ha fet en compliment de la mesura cautelar acordada pel tribunal, arran d'una demanda presentada per Impulso Ciudadano. El TSJC va desestimar el recurs que havia presentat la Generalitat per evitar-ho.

 

 

A més de la pancarta gran del balcó, Llach, Bel, Baños i Casals també han penjat un altre cartell més petit a favor de la llibertat d'expressió en una finestra de la façana per reforçar el missatge d'activisme ciutadà, segons ha dit el periodista i exdiputat Antonio Baños:

"L'espai públic és on han d'estar els missatges polítics. El Palau de la Generalitat és un lloc perfectament adient per demanar una cosa tan senzilla i tan legítima com la llibertat d'uns representats públics que ni tan sols han estat condemnats."

El també exdiputat Lluís Llach també ha expressat la seva queixa:

 "Creiem que és un atemptat a la llibertat d'expressió que no es pugui dir que estem a favor de la llibertat dels presos polítics, i més ara que no n'hi ha 7 sinó 16."

 

La historia es repeteix

A l'anterior període electoral del 28 d'abril ja hi va haver el mateix ball de pancartes. Es va acabar retirant la pancarta a favor dels presos i exiliats, per ordre de la Junta Electoral, però es va substituir per la mateixa que ara torna a ser a la façana de la Generalitat.

Justament, el TSJC jutjarà, el 18 de novembre, Quim Torra per un presumpte delicte de desobediència, perquè no va fer cas, dins del termini fixat, de l'ordre de retirar els llaços grocs del Palau.

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut