L'Ajuntament ha retirat el llaç groc de nit, abans del termini que els ha donat la Junta Electoral
L'Ajuntament ha retirat el llaç groc de nit, abans del termini que els ha donat la Junta Electoral
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona retira el llaç groc per ordre de la Junta Electoral

Societat Civil Catalana va denuncia a la Junta Electoral la presència del llaç groc per no complir la Llei Electoral

Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions generals 2019-10N

L'Ajuntament de Barcelona ha retirat aquest divendres a la nit el llaç groc de la façana després de rebre de la Junta Electoral de Zona una ordre que l'obligava a fer-ho, segons han confirmat fonts consistorials.

La instrucció especificava que la simbologia del balcó de l'edifici s'hava de retirar abans de dotze hores. Les mateixes fonts han recordat que el llaç es va col·locar per acord de la majoria de grups municipals. I han especificat que, igual com en altres conteses electorals, on s'ha rebut un requeriment similar, l'Ajuntament ha acatat l'ordre i retira el llaç durant el període electoral.

En la seva resolució, la Junta Electoral argumenta que tenir el llaç groc al mobiliari públic, així com altres símbols o pancartes, banderes estelades, és un acte que "vulnera de manera flagrant la neutralitat de l'Ajuntament de Barcelona", ja que aquests símbols "exterioritzen la simbologia de determinats partits i persones" que es presenten a les eleccions però "no de tota la ciutadania".

 

Societat Civil Catalana celebra la retirada

Societat Civil Catalana ha celebrat la retirada del llaç groc de la façana de l'Ajuntament de Barcelona. En una piulada SCC recorda que l'Ajuntament ha retirat la pancarta després de la denúncia que l'entitat va presentar aquest divendres.

 

Petició de Ciutadans

L'endemà de la dissolució de les Corts espanyoles i de l'inici del compte enrere de cara a les eleccions estatals del 10 de novembre, Ciutadans va sol·licitar al consistori municipal que retirés el llaç groc per no incomplir la Llei Electoral i el "principi de neutralitat política" durant el període d'eleccions que recull la Llei orgànica de Règim Electoral General (LOREG).

L'Ajuntament de Barcelona replicava a Cs que el consistori estava disposat a retirar el llaç groc sempre que rebés una resolució de la Junta Electoral obligant a fer-ho, resolució que ja ha rebut.

El 14 de març, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també va retirar el llaç groc de la façana en compliment d'una ordre de la Junta Electoral de Zona abans de l'inici de la campanya de les eleccions del 28 d'abril.

El 17 de juny, l'Ajuntament va tornar a penjar-lo per un acord dels grups d'ERC, BComú i JxCat en la primera reunió dels grups en el nou mandat municipal.

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10N Procés català

NOTÍCIES RELACIONADES

Anar al contingut