Roda de premsa posterior al Consell de Ministres (EFE)
Roda de premsa posterior al Consell de Ministres (EFE)

El govern espanyol exigeix a Torra que condemni una "potencial violència"

El govern espanyol demana a Quim Torra una actitud més exigent davant de la violència

RedaccióActualitzat

El govern espanyol exigeix al president Torra que condemni la violència i deixi clar el respecte a les lleis de la democràcia i a la separació de poders, l'endemà de l'empresonament dels set membres dels CDR i de la monumental bronca al Parlament.

La ministra portaveu Isabel Celaá ha "exigit" al president de la Generalitat més fermesa a l'hora de condemnar fets que poden generar violència.

"Exigim una actitud per part del president de la Generalitat moltíssim més exigent, moltíssim més exigent, respecte a una potencial violència"

En un altre moment de la roda de premsa del Consell de Ministres, Celaá ha insistit que volen una condemna clara:

"Claredat en la condemna d'una possible o potencial violència."

Celaá també ha qualificat d'atac greu a la convivència les resolucions aprovades a la cambra catalana que demanen la sortida de la Guàrdia Civil de Catalunya, la desobediència com a reacció a la sentència del procés i l'amnistia dels presos quan els condemnin. L'executiu espanyol les impugnarà.

 


Suport del 60% de la cambra

El president Torra ha dirigit a la ministra portaveu en funcions, Isabel Celaá, un tuit en què li adjunta el document de la resolució presa ahir per la junta de portaveus del Parlament de Catalunya, i en què li indica el suport obtingut pel 60% de la cambra. I li assenyala que una impugnació suposa un atac a la democràcia.

 

Des de Junts per Catalunya, Eduard Pujol ha demanat al govern del PSOE en funcions que es comprometi a no aplicar el 155 i que no el faci servir d'espantall per guanyar vots a les eleccions del 10 de novembre.

ARXIVAT A:
Procés catalàQuim TorraCDROperació Judes
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut