Roda de premsa d'UGT
UGT denuncia que el govern no és capaç de generar oferta de formació ocupacional per a tots els aturats.
Barcelona

Només 7 de cada 100 aturats tenen opció a formació ocupacional, segons la UGT

El sindicat UGT ha denunciat avui l'oferta insuficient de formació per a parats a Catalunya. Segons el sindicat, només 7 de cada 100 parats podran optar a un curs de formació ocupacional, dada que contrasta amb la reforma del mercat laboral, que preveu penalitzacions per a aquells aturats que rebutgin la formació. La UGT també ha denunciat que el govern no ha actualitzat la formació per a aturats des de fa 30 anys.

Actualitzat
La reforma laboral proposada pel govern, pendent encara de l'aprovació definitiva al Congrés, que preveu rebaixar de 100 a 30 els dies que un parat té per rebutjar una oferta de formació, continua provocant reaccions entre els sindicats.

La UGT ha denunciat que Catalunya només pot formar el 7% dels seus parats, perquè no hi ha suficient oferta de cursos per a tothom. Segons el sindicat, només 39.870 catalans poden fer cursos de formació al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), cosa que contrasta amb les penalitzacions que preveu la reforma laboral. És per això que han acusat el govern de llançar un debat fals i plantejar una reforma que criminalitza els treballadors mentre que el mateix executiu és incapaç de generar una oferta de formació adequada a la demanda existent. Segons dades d'UGT, entre setembre i desembre els serveis d'ocupació, com a màxim, atendran 7 de cada 100 parats.

La secretària de Política Institucional d'UGT, Neus Munté, ha explicat que la formació no s'ha actualitzat en els darres 30 anys i, en canvi, el mercat laboral ha canviat substancialment. Segons el sindicat, l'administració destina sis vegades més recursos a les bonificacions de contractació per als empresaris que a les polítiques de formació, que requereixen, diuen, una reforma urgent.







NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut