Madrid

Aprovada l'esmena que limita a 30 dies el termini per refusar cursos i no perdre la prestació d'atur

La reforma laboral del govern espanyol ha tirat endavant al Senat després de fer-ho al Congrés a finals de Juliol. El PSOE aconsegueix així que s'aprovi l'esmena sobre la reducció de 100 a 30 dies del termini que tindran els aturats per poder rebutjar cursos de formació abans de perdre la seva prestació. Era una de les prop de 300 esmenes introduïdes pels diferents grups.

Actualitzat
La modificació per limitar a 30 dies el termini màxim que tenen els aturats per refusar cursos de formació s'ha aprovat amb el suport de CiU, el PP i el PNB. La federació nacionalista havia avançat que hi estava a favor, i és que va presentar una proposta similar al Congrés.

La popular Alícia Sánchez-Camacho anunciava que la seva formació donaria un "sí crític" a aquesta proposta. Sánchez-Camacho ho ha justificat amb dues raons: que s'han de controlar les prestacions a les persones sense feina i que els aturats han de buscar feina activament.

El PSOE va matisar a darrera hora d'aquest dimarts que la proposta no obligaria els ciutadans en atur a acceptar en 30 dies ofertes de feina, com havia dit el mateix grup socialista al Senat i el ministre de Treball, Celestino Corbacho, a Catalunya Ràdio.

La reforma laboral del govern espanyol ha tornat a generar conflicte amb els sindicats, que creuen que només servirà per emmascarar les xifres de l'atur. Consideren, a més, que cada vegada hi ha més motius que avalen la vaga general del 29 de setembre. Per això, demanen a l'executiu central que retiri la reforma i torni a la via del diàleg social.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut