"No ho sé, no ho recordo", la figura del testimoni renuent al judici del procés

L'exvicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría i l'exministre de l'Interior Juan Ignacio Zoido van ser molt inconcrets en les seves declaracions

David MelgarejoActualitzat

El testimoni renuent és el que no respon al que se li demana. El defineix el Codi Penal. I la defensa de Forn en fa ús per qualificar l'actitud de l'exvicepresidenta del govern en més d'una ocasió i davant d'una sola pregunta en la seva declaració en el judici del procés.

La falta de resposta a la pregunta i la insistència de la testimoni en el mandat del TSJC són positives, a ulls de la defensa. Perquè allunyen la tesi que els Mossos van actuar per lliure, seguint consignes polítiques, i els situa en el mateix pla de lleialtat que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Xavier Melero, advocat de Joaquim Forn: "Van ser incapaços de trobar ni una sola urna. També va dir que per això no els considerava deslleials. L'extrapolació és senzilla. Els Mossos d'Esquadra tampoc van trobar ni una sola urna. També els converteix en deslleials?"

Sobre les ordres policials, la vicepresidenta apunta a Zoido, i el ministre, als comandaments policials.


Això, pels advocats de Forn, demostra el maltractament a què es va sotmetre els 6.000 agents enviats a Catalunya.

"Jo penso que som els únics que els defensem. Uns senyors que tenien un prestigi, i una reputació ben guanyada, a Catalunya la van malmetre per un comandament especialment deficient."


Interactiu relacionat: Les claus del judici del procés

 

Inconcrecions dels testimonis pel que fa al nombre de ferits i d'escoles tancades abonen la teoria dels acusats, que troben en la declaració de Sáenz de Santamaría altres punts on agafar-se, com quan va afirmar que, si una decisió no es publicava, no tenia efecte, però després va negar que sabés si s'havia publicat al DOGC la declaració d'independència:

ARXIVAT A:
Judici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut