Que caigui o no l'automàtic ens ajudarà a distingir si tenim la potència de llum addient
Que caigui o no l'automàtic ens ajudarà a distingir si tenim la potència de llum adient

No et salten mai els ploms? Pots reduir la potència de la llum per abaratir la factura

El 70% de les llars té contractada una potència elèctrica que no necessita

RedaccióActualitzat

Reduir la potència de la llum contractada és una manera més d'abaratir la factura elèctrica. Es calcula que el 70% de les llars tenen contractada més potència de la que necessiten i aquest petit gest pot comportar un estalvi important en la factura, en una època en què el preu de l'energia s'ha disparat. 

Una manera de saber si tenim més potència de la que ens cal és veure si salta mai l'interruptor magnetotèrmic --l'automàtic--, quan tenim diversos electrodomèstics funcionant alhora. Si no cauen els ploms, com se solia dir, és que podem passar amb menys. 

Després, hem d'adaptar la potència contractada al consum real. A la factura hi trobarem la potència màxima que hem fet servir l'últim any i la contractada, per poder fer la comparació. També es pot anar a la pàgina d'internet de la distribuïdora que hàgim contractat. 

Per cada kilowatt de més, la factura es pot encarir uns 50 euros a l'any, com explica l'Organització de Consumidors i Usuaris en aquest vídeo: 


Triar entre el mercat regulat o el lliure també pot ajudar-nos a abaixar el rebut. 

Una altra possibilitat a tenir en compte és fer servir bombetes de baix consum, si pot ser, leds. Encara que la inversió inicial pot ser elevada, aquest tipus d'il·luminació té un consum menor:

Desendollar els aparells que no es fan servir, perquè apagats continuen consumint, com televisors o carregadors de mòbil, és una altra eina útil i que pot arribar a suposar un estalvi de fins a 100 euros a l'any. 

Una persona encén un interruptor amb el rebut de la llum a la mà
Ajustar la potència elèctrica al consum real pot ajudar-nos a estalviar en la factura de la llum (Europa Press/Alberto Ortega)

A banda d'aquestes mesures, també hi ha ajudes públiques pel cost de l'energia i els subministraments, que pots consultar en l'especial interactiu del 324.cat.

També pots accedir a l'especial interactiu sobre les particularitats de la nova tarifa elèctrica i la manera com podem mirar de reduir-la.

 

 

ARXIVAT A:
EnergiaConsum
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut