Nivells de pol·len.
Nivells de pol·len.

Nivell màxim de pol·len de pi i xiprer

Actualitzat

El pol·len de pi i xiprer es dispara a nivells màxims i es mantenen a l'aire pel vent.

La primavera ha començat amb les concentracions de pol·len de xiprer a nivell 4, màxim a gairebé tot el país, des de les Terres de l'Ebre fins a Girona, passant per Lleida i Manresa. En canvi, en el Pirineu, el nivell de xiprer és mig baix. En el cas del pol·len de pi ha augmentat força en la darrera setmana amb nivell 4 a les comarques del litoral i prelitoral.

El pol·len de pi és fàcil de veure en un dia ventat com avui, en què hi ha acumulacions a terra i és visible en objectes foscos de l'exterior, com en cotxes de color negre. Que no us estranyi si avui feu més esternuts del que és habitual. En jornades de vent com avui, el pol·len dels arbres i el que hi ha a terra es mou per l'aire i arriba amb facilitat als narius.

A les comarques del Pirineu, el pol·len que es troba a nivell màxim és de l'avellaner.

Per saber-ne més:
El Punt d'Informació Biològica (PIA) de la Universitat Autònoma de Barcelona al seu web mostra la predicció de la setmana de pol·len i espores a 8 punts de Catalunya: Barcelona, Bellaterra, Girona, Lleida, Manresa, Roquetes, Tarragona i Vielha. També ens presenta els calendaris pol·línics d'un total de 12 poblacions d'una trentena d'espècies.

Anar al contingut