Un operari muntant una caixa de canvi a la planta de Nissan a Barcelona (ACN)
Un operari muntant una caixa de canvi a la planta de Nissan a Barcelona (ACN)
Yokohama

Nissan acomiadarà 12.500 treballadors a tot el món abans del 2022

Els treballadors de la Zona Franca i Montcada i Reixac, uns 3.000, reclamen que la direcció concreti si això afectarà la planta catalana

RedaccióActualitzat

Nissan ha anunciat a Tòquio l'acomiadament de 12.500 treballadors a tot el món fins a l'any 2022. L'empresa, que té un total de 139.000 treballadors a tot el món, ha tingut una caiguda de beneficis del 12% els primers quatre mesos d'aquest any i vol implantar mesures per augmentar la productivitat de les seves fàbriques.

La companyia japonesa no ha dit on es faran aquestes retallades de personal. A Barcelona, a la planta de la Zona Franca, l'empresa donarà explicacions als treballadors en una reunió aquest divendres al matí.

L'estat espanyol té tres centres de producció de Nissan. A Catalunya, a les fàbriques de la Zona Franca i de Montcada i Reixac, hi treballen 3.000 de les 5.000 persones dels tres centres. Les 2.000 persones restants són de les plantes de Cantàbria i Àvila.

Des de fonts sindicals s'afirma que a Espanya ja hi ha hagut ajustaments de la plantilla en les diverses instal·lacions que té Nissan i confien que no hi hagi notícies negatives.

 

Hiroto Saikawa, màxim responsable de Nissan, anunciant la retallada de 12.500 llocs de treball (EFE)

L'objectiu de Nissan per als pròxims anys és fer que augmenti l'ús de la capacitat de producció, que és justament molt baixa a la planta que té a la Zona Franca, amb un 30% de la capacitat total.

El mes de maig ja es va acordar una retallada de 600 treballadors, la major part dels quals a través de prejubilacions. Aquesta retallada figura en la documentació que ha presentat Nissan a Tòquio fa unes hores i forma part del paquet de 12.500 llocs de treball a suprimir. Però hi ha 6.000 llocs de treball que es volen eliminar que encara no han dit on ho faran.

La reestructuració de la plantilla de Nissan arriba en una etapa marcada per l'escàndol del seu expresident Carlos Ghosn i una desacceleració de les vendes als seus principals mercats.

 

 

ARXIVAT A:
AturPrecarietat laboral
Anar al contingut