El primer ministre israelià està imputat per frau, suborn i abús de confiança (Ronen Zvulun/Reuters)
Israel

Netanyahu, imputat per corrupció mentre a Israel continua el bloqueig polític

La Fiscalia acusa el primer ministre dels delictes de frau, suborn i abús de confiança en un moment en què el país s'aboca a unes terceres eleccions

Actualitzat

Israel podria estar a les portes d'una nova era política després de tretze anys amb Benjamin Netanyahu al poder. La Fiscalia israeliana ha decidit imputar el primer ministre pels delictes de frau, suborn i abús de confiança.

 

La imputació no obliga Netanyahu a dimitir però enfonsa el país encara més en la incertesa sobre el seu futur govern. El primer ministre ha estat incapaç de convèncer l'oposició per poder formar govern després de dues convocatòries electorals.

La perspectiva d'unes terceres eleccions beneficiaria Netanyahu, ja que la campanya electoral retardaria l'inici del judici i podria guanyar temps per aconseguir la immunitat parlamentària. Però també hi ha la possibilitat que el seu partit demani unes primàries per canviar de líder.

La Fiscalia l'investiga per tres casos diferents, tots ells relacionats amb tractes de favor a importants empresaris del país a canvi de beneficis personals.

Bloqueig a Israel

La imputació de Netanyahu per corrupció arriba just quan Israel es veu abocat a unes noves eleccions, les terceres en un any. El rival de Netanyahu, el centrista Gantz, tampoc ha pogut formar govern.

Ara és el Parlament el que té tres setmanes per sortir de l'impàs i consensuar un pacte polític entre els dos principals partits que sembla improbable.

ARXIVAT A:
Israel
Anar al contingut