Lloseta

Neix Proposta per les Illes, un nou partit balear que vol ocupar l'espai d'Unió Mallorquina

Neix un nou partit a les Balears, de perfil conservador, que vol ocupar l'espai ideològic que ha deixat orfe Unió Mallorquina. Es diu PI, Proposta per les Illes, i vol marcar distàncies amb el PP de Bauzá en aspectes com la llengua catalana.

RedaccióActualitzat
Neix un nou partit a les Balears, de perfil conservador, que vol ocupar l'espai ideològic que ha deixat orfe Unió Mallorquina, després de la dissolució, fa dos anys. Es diu PI, Proposta per les Illes, i vol marcar distàncies amb el PP de Bauzá en aspectes com la llengua catalana.

Eufòria i optimisme. Els 700 afiliats del nou partit, el PI, han donat gairebé per unanimitat la confiança a Jaume Font, el nou president , que amb un 99% dels vots s'ha convertit en el líder de la formació política.

Font, que va ser conseller en el govern de Matas, ha volgut deixar clar el seu compromís amb la regeneració política: "El primer debat que hem de tancar és el de la desafecció ciutadana cap a la política, el trencament d'un vincle representatiu entre governants i governats és en la mateixa base de la democràcia; si no hi ha aquests vincles, no hi ha democràcia".

Un partit que neix per ocupar l'espai que va deixar Unió Mallorquina i per satisfer la deriva anticatalanista del PP de Bauzá, amb un fixatge fet a les darreres hores, el d'Antoni Pastor, el batlle de Manacor, expulsat del Grup Parlamentari Popular per haver discrepat sobre la llengua. "Jo he estat una víctima, en un moment donat per defensar això, però mai em posaré al davant, ni voldré un protagonisme", ha dit Pastor.

Pastor, amb un ampli suport, suposa un perill electoral per al PP, també el gruix de militants de l'antiga Unió Mallorquina de Josep Melià.

Proposta per les Illes agrupa partits independents, amb la presència com a vicepresidents de Francesc Torres, d'Eivissa, i de Fèlix Ripoll, de Menorca.

El congrés ha comptat amb la presència de tot l'espectre polític de les illes i amb Pere Macias, de Catalunya.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut