El matí de Catalunya Ràdio

Nadal diu que l'aparició de l'Incasòl en el "cas Pretòria" és una "confusió"

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que la citació de l'Incasòl en el "cas Pretòria" és una "confusió" perquè en la conversa gravada on surt el gerent de l'entitat, Emili Mas, no es va parlar de falsificar factures. En el mateix sentit s'ha pronunciat el mateix Incasòl, mitjançant un comunicat. Al mateix programa de Catalunya Ràdio, el secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, ha assegurat que l'alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz, "és una bona persona".

Actualitzat
El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha assegurat que no hi ha cap irregularitat en els procediments administratius del seu departament, en relació amb la presumpta corrupció urbanística pel "cas Pretòria" que investiga el jutge Baltasar Garzón.

Nadal ha estat taxatiu, especialment pel que fa l'actuació de l'Institut Català del Sòl, que Garzón inclou al seu acte en relació amb un presumpte desviament de fons europeus. El conseller ha comentat: "No interpreto que en la conversa gravada en què hi ha Emili Mas es parlés de falsificar factures."

Joaquim Nadal considera que Mas va reclamar a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet que fes les justificacions que pertocaven dels ajuts de la llei de barris, que no són objecte de fons de cohesió". Per tant, segons Nadal, "interpreto que hi ha algun tipus de confusió".

En els mateixos termes s'ha expressat l'Incasòl, que en un comunicat ha destacat que de la interlocutòria del jutge Garzón "no es deriva cap acusació contra el gerent" de la institució, Emili Mas, i que totes les actuacions de l'organisme a Santa Coloma són "perfectament regulars i d'acord amb el procediment administratiu". L'Institut Català del Sòl també mostra la disposició total a col·laborar amb la justícia.

Per la seva banda, el secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, ha afirmat que l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, en presó incondicional, "és una bona persona". En canvi, Zaragoza recorda que va tenir problemes amb l'exdiputat del PSC Luis García.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut