Alumnes de l'Institut Gili i Gaya de Lleida protestant pels comentaris homòfobs del professor en una imatge d'arxiu
Alumnes de l'Institut Gili i Gaya de Lleida protestant pels comentaris homòfobs del professor en una imatge d'arxiu
Lleida

Multen amb 417 euros el professor que va dir que "ser homosexual és antinatural"

La Generalitat imposa tres sancions per homofòbia aquest any i l'Observatori contra l'Homofòbia confirma que ha obert 110 incidències

Actualitzat

La Direcció General d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha imposat una sanció de 417,34 euros al professor de l'institut per haver dit, durant un debat a la classe de filosofia de 4t d'ESO el juny passat, que "ser homosexual és antinatural i inexplicable", i ho va comparar amb ser coix o borni. Per la Direcció General d'Igualtat, el docent ha comès una infracció lleu que vulnera els drets del col·lectiu LGTBI.

La Generalitat ha resolt d'aquesta manera l'expedient obert al professor arran de la denúncia de l'entitat Colors de Ponent. Sandra Castro, la presidenta, valora així la sanció.

"Valorem que s'hagi tancat l'expedient i que s'hagi imposat una sanció. Sí que és veritat que la quantitat és absolutament simbòlica. Una multa de 417 euros és molt poca cosa, però esperem que serveixi d'una manera exemplar perquè es vegi que l'homofòbia no pot sortir gratuïta."

Colors de Ponent també va portar el cas al Departament d'Ensenyament, que va mediar entre el professor i els alumnes, als quals el primer es va disculpar uns dies després d'haver fer els comentaris a classe.

Un grup d'estudiants de Secundària s'han concentrat davant de l'Institut Gili i Gaya de Lleida després de saber la sanció que la Generalitat ha imposat al professor. El docent, de 64 anys, ja ha fet efectiu el pagament de la multa, de 417 euros.

Tres sancions per homofòbia aquest any

Aquesta és una de les tres sancions imposades per la Generalitat per homofòbia aquest any. També va multar amb 1.700 euros l'associació ultracatòlica Hazte Oír pels missatges transfòbics enganxats en un autobús i va fer pagar 150 euros a un home que va insultar dues lesbianes que es feien un petó al carrer.

L'Observatori contra l'Homofòbia confirma que aquest any ha obert 110 incidències. Tot i valorar positivament la denúncia d'aquests casos considera anecdòtic que només un 3% acabin amb sanció. Eugeni Rodríguez, el president de l'Observatori, reclama que es puguin fer les incidències de forma adequada:

"És anecdòtic i nosaltres el que volem és que pugui ser al mateix nivell de les incidències que es comuniquen a la Generalitat. Hi ha un reglament i aquest reglament no s'ha posat en marxa ni s'ha aprovat i  és l'eina que necessitem perquè es pugui fer tot el procés de les denúncies d'una forma adequada".

Segons dades de l'Observatori, des de l'aprovació de la llei contra l'homofòbia han obert més de 400 incidències i la Generalitat només ha aplicat 6 sancions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut