Charly-sur-Marne

Moren una mare i set fills, d'entre 2 i 14 anys, en un incendi a casa seva a França

El pare ha quedat ferit de gravetat per un foc que ha començat mentre la família dormia i que s'hauria originat en una assecadora

RedaccióActualitzat

Set menors d'entre 2 i 14 anys i la seva mare han mort la matinada d'aquest dilluns en un incendi a casa seva, a Charly-sur-Marne, al nord de França, segons han informat tant els Bombers com la Gendarmeria.

El pare de la família ha quedat greument ferit, tot i que no es tem per la seva vida, segons la fiscalia. L'han pogut rescatar d'una habitació i l'han traslladat a un hospital.
 

L'origen de l'incendi seria una assecadora 

Els fets han passat en aquest poble de 2.600 habitants, situat entre París i Reims, per causes que s'investiguen.

Alguns mitjans asseguren que l'origen de les flames seria un electrodomèstic, una assecadora, que s'hauria incendiat, segons explicat el fiscal de Soissons, Julien Morino-Ros.

L'aparell estava situat a la planta baixa de l'edifici.
 

El pare, salvat per un veí bomber

Uns veïns han avisat els Bombers a quarts d'una de la matinada.

Segons els mitjans francesos, un veí bomber ha estat el primer que ha anat a socórrer la família i ha pogut salvar el pare abans que arribessin els seus companys.

D'acord amb el fiscal, el pare hauria intentat anar a la planta baixa i hauria demanat a la resta de la família que es confinessin a la segona planta. 

La mateixa font ha indicat que les víctimes han mort asfixiades

El foc ha causat destrosses en un immoble veí i ha obligat a desallotjar dues persones. A més dels efectius de seguretat i emergències, s'ha activat un equip de psicòlegs al municipi, segons ha informat la Prefectura en un comunicat.

Un gendarme vigila el carrer on hi ha hagut l'incendi mortal
La família vivia al centre del municipi de Charly-sur-Marne, al departament de l'Aisne (AFP)


Les víctimes formaven part d'una família reconstituïda. Els infants morts són cinc nenes i dos nens. La mare tenia uns 40 anys, igual que el pare.

Quatre dels menors van néixer de l'anterior parella de la mare, ha indicat la Gendarmeria. Ella cuidava els infants, mentre que el pare és treballador d'una empresa vitivinícola, els amos de la qual són propietaris de la casa incendiada.

La propietària ha definit el pare com un treballador "excel·lent" i ha explicat que la casa, tot i ser antiga, estava en bones condicions. La investigació haurà de determinar si hi havia cap problema, però el fiscal ha descartat per ara que hi hagués problemes d'insalubritat. 

El cas recorda un drama semblant, amb la mort de sis persones d'una mateixa família, quatre de les quals menors, la nit del 15 als 16 de desembre en un bloc de pisos de Vaulx-en-Velin.

 

ARXIVAT A:
IncendisFrança
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut