Imatge d'arxiu d'Arturo Fernández, fa 10 anys (EFE)
Imatge d'arxiu d'Arturo Fernández, fa 10 anys (EFE)

Mor l'actor Arturo Fernández als 90 anys

El van hospitalitzar fa dos mesos quan estava de gira amb l'obra "Alta seducción"

RedaccióActualitzat

L'actor asturià Arturo Fernández ha mort aquesta matinada a Madrid als 90 anys, segons ha confirmat el Sindicat d'Actors.

Fernández estava hospitalitzat des de feia dos mesos a la clínica Ruber per problemes estomacals, quan actuava a l'obra "Alta seducción", al teatre Amaya de Madrid, on compartia escenari amb Carmen del Valle. Va haver de suspendre l'actuació que havia de fer a Zamora. L'actor i empresari teatral de Gijón el van operar el dos d'abril i no ha pogut superar el postoperatori. Era el seu tercer ingrés hospitalari en pocs mesos.

Fins al final va mantenir el seu personatge, seductor, dins i fora dels escenaris. Però abans de ser una figura popular del teatre i la televisió ja tenia una llarga carrera al cinema espanyol en més de 70 pel·lícules, sobretot a la dècada dels 60.

 

Arturo Fernández en plena acció durant una de les seves últimes obres de teatre (EFE)​


"Truhanes", "Pato a la naranja", "La casa de los líos"...

Destaquen films com "Truhanes", amb Paco Rabal, una pel·lícula que després va portar a la televisió. "La montaña rusa", "Pato a la naranja", "Smoking" o "Los hombres no mienten" són alguns dels títols de les seves obres de teatre més populars.

A televisió va tenir un gran ressò "La casa de los líos". Justament en aquesta sèrie l'actor s'autoparodiava fent de galant, que era la imatge amb la qual se l'associava.

Arturo Fernández ha rebut els títols de fill predilecte de Gijón i adoptiu d'Oviedo, a més de guardons com els del Sindicat de l'Espectacle al millor actor (1961 i 1968), el Nacional d'Interpretació (1962), el Nacional de Teatre Pepe Isbert (2002) o la Medalla del Ministeri de Cultura al Mèrit en Belles Arts (2004). 

 

Arturo Fernández estava representant fins fa poc l'obra "Alta Seducción"​ 


Capella ardent al teatre Jovellanos de Gijón

Aquest divendres s'instal·larà la capella ardent al teatre Jovellanos de Gijón, la ciutat on va néixer. El funeral es farà dissabte.

Abans del seu trasllat a Gijón, aquesta tarda s'ha obert una capella ardent al tanatori madrileny de Tres Cantos. I al teatre Amaya de Madrid, on l'actor va actuar per última vegada, s'ha habilitat un llibre de condol.

L'Ajuntament de Gijón ha decretat tres dies de dol oficial, amb les banderes a mig pal.

ARXIVAT A:
CulturaCinemaTeatre
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut