Joan Vallès interpretava el paper d'Alfons a "El cor de la ciutat", de TV3
Joan Vallès interpretava el paper d'Alfons a "El cor de la ciutat", de TV3 (CCMA)

Mor Joan Vallès, actor d'"El cor de la ciutat" i casteller, als 90 anys

A part d'actor, era un dels fundadors de la colla Minyons de l'Arboç

Actualitzat

Ha mort als 90 anys Joan Vallès, actor de teatre, cinema, televisió i doblatge, segons ha informat l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC).

Vallès va ser membre fundador de l'AADPC i era popularment conegut pel seu paper a la sèrie "El cor de la ciutat" de TV3, en què interpretava l'Alfons.


Es va formar a l'Escola Adrià Gual de Barcelona. Va participar en obres com "Tartan dels Micos contra l'estreta de l'Ensanche" de Terenci Moix l'any 1974; "Roses roges per a mi", que va ser representada al mític Grec del 1976; "Pigmalió", dirigida per Montserrat Julió l'any 1981, o "L'hostal de la Glòria", dirigida per Josep Montanyès el 1992.

L'última obra on va participar va ser "L'honor és nostre, Sr. Espriu!", dirigida per Jordi Dodero i Ernest Serrahima, l'any 2013.

També va participar en les pel·lícules "Secretos del corazón", de Montxo Armendáriz (1997), i "Goya en Burdeos", de Carlos Saura (1999).

En televisió, el seu paper més rellevant va ser el d'Alfons d'"El cor de la ciutat" del 2002 al 2005. El seu personatge era la parella de la Teresa, interpretada per l'actriu Montserrat Carulla.


Joan Vallès, actor i casteller

Per altra banda, Joan Vallès també era casteller. En una entrevista al programa "Quarts de nou" de TV3 l'any 2005, ell mateix va explicar que ho era "per seguir la tradició familiar". Una tradició que els seus quatre fills també han seguit.

"Jo no m'emociono per res, però els castells encara em fan emocionar," explicava en l'entrevista. Aquest n'és un fragment:


Vallès va ser un dels fundadors de la colla Minyons de l'Arboç, l'any 1958. En el seu compte de Twitter, la colla ha volgut mostrar el seu condol, on també han mostrat el seu suport altres colles castelleres.


Els Minyons de l'Arboç també han anunciat que suspenien l'assaig d'aquest dimecres "com a mostra de dol per la defunció del nostre estimat casteller fundador Joan Vallès".

ARXIVAT A:
ObituariSèriesTeatreCulturaCastellers
Anar al contingut