Mor Georges Loinger, el francès que va salvar centenars de nens jueus dels nazis

Ell i la seva dona van acollir a casa seva més de 125 nens després que les autoritats nazis haguessin detingut els seus pares

RedaccióActualitzat

Georges Loinger, conegut per haver salvat centenars de nens jueus durant la Segona Guerra Mundial a França, ha mort aquest dissabte als 108 anys.

Loinger, nascut a Estrasburg l'any 1910 en una família jueva ortodoxa, va presidir l'Associació de la Resistència Jueva de França. Era comandant de la Legió d'Honor i titular de la medalla de la Resistència i de la Creu de Guerra.

La mort de Loinger la va fer pública ahir la Fundació per a la Memòria de la Xoà, que el descrivia com un home excepcional, els combats del qual quedaran en la memòria de tothom.

 

Mentre era presoner de guerra a Baviera, l'any 1940, en plena Segona Guerra Mundial, Loinger va rebre una carta en què la seva dona, Flore Hélène Rosenzweig, li explicava que acollia a casa seva 125 nens jueus alemanys després que les autoritats nazis haguessin detingut els seus pares.

Loinger es va escapar, es va reunir amb ella i entre tots dos van aconseguir salvar els nens dispersant-los en llars d'acollida i entre famílies i institucions cristianes.

Després va passar 350 nens jueus a Suïssa i fins al final de la guerra va formar part d'una xarxa dedicada a salvar menors jueus a l'Europa ocupada.

 

Acabada la guerra va treballar per facilitar la fugida dels supervivents de l'Holocaust a Palestina.

ARXIVAT A:
NazismeFrançaHolocaust
Anar al contingut