Mor el poeta valencià Francisco Brines, l'últim Premi Cervantes
Francisco Brines, el 23 d'abril, en rebre el Premi Cervantes 2020

Mor el poeta valencià Francisco Brines, l'últim Premi Cervantes

Brines tenia 89 anys i estava ingressat des de l'endemà de rebre el Cervantes a casa seva el 12 de maig

RedaccióActualitzat

Les seves últimes paraules escrites han estat "Os quiero". Les ha plasmat en un paper amb un bolígraf que li han apropat els seus familiars abans de morir. Així ho ha explicat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en un tuit que ha fet per anunciar la mort del poeta valencià als 89 anys.

 

 

Brines estava ingressat a l'Hospital Francesc de Borja des de l'endemà que els reis Felip i Letícia li van fer entrega a casa seva del Premi Cervantes 2020. L'acte es va fer el 12 de maig a la seva finca familiar d'Elca, a Oliva, lloc que va inspirar molts dels seus poemes.

 

Membre de l'anomenada Generació dels 50, Brines també va ser condecorat amb el Premi Nacional de Literatura, el Reina Sofía de Poesia Iberoamericana, l'Internacional de Poesia Federico García Lorca i el Nacional de la Crítica.

Francisco Brines va publicar el seu primer poemari, "Las brasas", el 1959. "Palabras en la oscuridad", "El otoño de las rosas" o "La última costa" son alguns dels seus llibre més coneguts.

Influït per Juan Ramón Jiménez i Luis Cernuda, Brines va ingressar l'any 2000 a la Reial Acadèmia de la Llengua, on va ocupar la cadira de la "X", en substitució d'Antonio Buero Vallejo.

En aquest vídeo pots veure les paraules de Brines en concedir-se-li el Cervantes, al novembre, a la seva casa d'Oliva.

 

 

ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut