Amal Hussain, la nena iemenita símbol de la fam al país
Amal Hussain, la nena iemenita símbol de la fam que finalment va morir

Mor Amal Hussain, la nena que va posar cara a la fam al Iemen

Amal Hussain va captar l'atenció mundial pel seu aspecte famèlic en un llit d'hospital

Actualitzat

Amal Hussain, la nena iemenita que ha protagonitzat una de les imatges més impactants dels últims temps, ha mort per desnutrició amb 7 anys. La fotografia, publicada la setmana passada al diari "The New York Times", mostra l'aspecte famèlic de la nena en un llit d'hospital per fer evidents les conseqüències de la guerra i la fam al país.

La família d'Amal ha informat el diari de la seva mort en un campament de refugiats irregular a uns quilòmetres de l'hospital. "Tinc el cor trencat. Amal sempre estava somrient. Ara estic preocupada pels meus altres fills", ha explicat la seva mare, Mariam Ali, en una entrevista telefònica amb el diari.

 

Notícia relacionada: Save the Children: "La guerra pot acabar amb tota una generació de nens del Iemen"

 

Amal, que significa "esperança" en àrab, va estar primer en un centre de salut a Aslam, 144 quilometres al nord-est de la capital, Sanà.

Les infermeres l'alimentaven amb llet cada dues hores, però vomitava i tenia diarrea. La mare d'Amal també estava malalta, recuperant-se d'un brot de dengue per l'aigua estancada del campament.

Finalment li van haver de donar l'alta perquè els metges havien de fer espai per a nous pacients, va dir la Dra. Mahdi:

"Aquesta era una nena desplaçada que tenia una malatia greu, però tenim molts més casos com ella."

La doctora va recomanar que la portessin a un hospital de Metges Sense Fronteres, a uns 24 quilòmetres. La família no tenia diners per portar-la a l'hospital. "La vaig portar a casa", explica la senyora Ali a "The New York Times".

 

Notícia relacionada: El govern espanyol fa marxa enrere i manté la venda de 400 bombes a l'Aràbia Saudita

 

Conflicte armat al Iemen

La mort d'Amal posa cara i nom al cost humà que suposa el conflicte armat al Iemen, impulsat pel règim de l'Aràbia Saudita. L'escàndol per l'assassinat del periodista Jamal Khashoggi al consolat saudita a Istanbul ha tornat a posar el conflicte a la primera plana internacional.

Amal és només una dels 1,8 milions de nens greument desnodrits al Iemen. Nacions Unides recorda que hi ha 8 milions de iemenites que depenen de racions d'emergència i avisa que en poc temps aquesta xifra podria augmentar a 14 milions de persones, gairebé la meitat de la població del país.

La comunitat internacional demana que s'acabin les hostilitats, així com mesures d'emergència. Els Estats Units i la Gran Bretanya, els principals venedors d'armes a l'Aràbia Saudita, han reclamant un alto el foc al Iemen.

ARXIVAT A:
Drets humansAràbia Saudita
Anar al contingut