Costa va fer servir la seva veu per trencar motlles (Flickr / Karina Zambrana)

Mor als 77 anys Gal Costa, icònica cantant brasilera

Durant cinc dècades ha compartit projectes i amistat amb veus tan rellevants com Caetano Veloso o Maria Bethania

Actualitzat

Ha mort un dels noms més importants de la música popular brasilera, la cantant i compositora Gal Costa. Durant més de cinc dècades va sobresortir gràcies a una veu suau, aguda i d'afinació perfecta. Entre les seves cançons més conegudes, "Baby", "Vapor barato" o "Meu nome é Gal".

Costa va compartir cançons, projectes musicals i una gran amistat amb altres cantautors del moviment tropicalista brasiler com Caetano Veloso o Maria Bethania.

Tenia 77 anys i, de moment, es desconeix la causa de la seva mort. Però justament havia suspès l'actuació d'aquest cap de setmana a la primera edició del Primavera Sound al Brasil.


Costa, coneguda com la musa del tropicalisme, va passar per una cirurgia recent per a l'extirpació d'un nòdul al nas que la va fer suspendre la gira que l'havia de dur a Europa a finals d'aquest any.


Amb una presència inigualable i una veu única, Costa és una banda sonora de la història del Brasil i forma part d'una generació única que va fundar els pilars de la música popular brasilera (MPB).

Nascuda el 26 de setembre del 1945 a Salvador, capital de l'estat de Bahia, ha desenvolupat la seva carrera musical durant més de 50 anys, transitant per diverses generacions que ara queden òrfenes d'una dona que es va enfrontar al conservadorisme de la dictadura militar (1964-1985).

Costa havia suspès el concert previst per a aquest cap de setmana (EFE / Miguel Menéndez V.)

En un país emmordassat pel règim, Costa va fer servir la seva veu per trencar motlles, mentre que Gil i Veloso eren a l'exili.


La seva valentia va ser censurada en aquella època fosca a què va aconseguir donar llum amb presentacions carregades de força al so de la seva guitarra.

Guanyadora del Grammy Llatí el 2011 pel conjunt de la seva obra, Costa va conversar amb diferents corrents al llarg de la seva trajectòria, des de la bossa nova fins a la samba, passant pel rock.

ARXIVAT A:
ObituariMúsicaBrasil
Anar al contingut