Batllori també havia col·laborat en mitjans com El Patufet, la revista El Jueves o El Noticiero Universal (Llibert Teixidó / LV)

Mor als 71 anys el ninotaire Toni Batllori, autor de la tira de sàtira política "Ninots"

Autor de la tira còmica diària a La Vanguardia, Batllori també ha estat pintor i escultor

RedaccióActualitzat

L'humorista gràfic Toni Batllori ha mort aquesta nit als 71 anys a causa d'un càncer. Segons ha confirmat La Vanguardia, Batllori ha mort al seu domicili de Teià i tot just unes hores abans havia entregat la tira diària "Ninots", que publicava a la secció de política d'aquest mitjà.

"El dibuixant i l'artista multidisciplinari ha mantingut el bon humor i les ganes de treballar fins a l'últim moment", asseguren.

Nascut a Barcelona el 1951, era fill del dibuixant de còmics Antoni Batllori i Jofré. Durant la seva trajectòria ha publicat diversos llibres recopilatoris i una història, "Mil millones de mejillones", en què explicava l'odissea política de personatges com Obama, Pujol o Berlusconi durant el naufragi d'un creuer.

L'última tira diària de "Ninots", aquest mateix dissabte (LV)

Al llarg de la seva trajectòria també ha col·laborat en altres mitjans com El Patufet, la revista El Jueves, El Noticiero Universal, Diari de Barcelona i Avui. 

A banda de les tires còmiques, Batllori també ha estat pintor i escultor, i ha rebut premis com el Manuel Salas i Ferré (2000), Gat Perich (2004), Junceda (2004) i el Ciutat de Barcelona (2008) i el Premi Nacional de Comunicació (2015).

Una granota dissenyada per Toni Batllori i instal·lada a Olost, al Lluçanès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha destacat la seva capacitat per retratar "de forma lúcida i crítica l'actualitat del nostre país amb les seves vinyetes".

ARXIVAT A:
ArtMitjans de comunicacióCòmic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut