Manuel García Ferré, a Buenos Aires, en una imatge del 2009. (Foto: EFE)
Manuel García Ferré, a Buenos Aires, en una imatge del 2009. (Foto: EFE)
Buenos Aires

Mor a l'Argentina el dibuixant Manuel García Ferré, pare de Petete

García Ferré ha mort a Buenos Aires, a l'Argentina, en una operació cardíaca. Tenia 83 anys. El pingüí Petete i Anteojito són els seus dos personatges més coneguts i van marcar una època per a milions de nens a Espanya i a l'Amèrica Llatina.

RedaccióActualitzat
El dibuixant espanyol Manuel García Ferré, pare de personatges d'historieta i dibuixos animats com Petete, Anteojito i Hijitus, ha mort aquest dijous a Buenos Aires, durant una intervenció quirúrgica. El dibuixant, de 83 anys, estava sent sotmès a una operació cardíaca a l'Hospital Alemany de la capital argentina, segons han informat els familiars a mitjans locals.

Manuel García Ferré va néixer a Almeria el 1929 i va emigrar a l'Argentina el 1947. El personatge que li va reportar més fama va ser Petete, un pingüí de la Patagònia amb una gorra de llana, un pompó i un xumet. El pingüí era el protagonista d'"El libro gordo de Petete", molt popular als anys setanta i vuitanta a l'Amèrica Llatina i a Espanya gràcies a la televisió. Tot i això, el seu origen són uns fascicles que es venien amb la revista "Anteojito". No va ser fins al 2009 quan va sortir en format llibre, i es van recollir tots els seus coneixements.

García Ferré va començar la carrera professional en agències publicitàries. Dedicava el seu temps lliure a dibuixar historietes a la vegada que estudiava Arquitectura a la Universitat de Buenos Aires. El 1952, la coneguda revista infantil argentina "Billiken" va incorporar una de les seves creacions, Pi-Pío, un ocellet que vivia en un poblet imaginari.

Després va crear Anteojito, un nen intel·lectual que va donar nom a una revista infantil que es va publicar durant tres dècades. El 1967, els seus personatges van fer el salt a la televisió amb la sèrie de dibuixos "Hijitus", la primera de la televisió argentina. L'èxit de les seves creacions va permetre a García Ferré arribar al món del cinema, on va dirigir diferents pel·lícules animades.
Anar al contingut