Montilla, davant d'un dels cartells preelectorals del PSC (Foto: ACN)
Montilla, davant d'un dels cartells preelectorals del PSC (Foto: ACN)
Barcelona

Montilla diu que Castells és lliure d'actuar com consideri i que en respecta la decisió

José Montilla "respecta" la decisió d'Antoni Castells de no formar part de les llistes per a les eleccions al Parlament i creu que cadascú és "lliure d'actuar com consideri". Malgrat les crítiques de Castells a la dependència del PSC respecte al PSOE, el president de la Generalitat i primer secretari dels socialistes catalans ha assegurat que continua comptant amb el conseller d'Economia per al projecte del PSC.

Actualitzat
En una conversa informal amb periodistes després d'un acte de partit, José Montilla ha evitat polemitzar sobre les crítiques de Castells i, tal com va fer el portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha expressat el "respecte" per una decisió que ha considerat de caràcter personal.

Montilla, que dissabte va parlar amb Castells i ja sabia que anunciaria la decisió a través de la premsa, tampoc ha posat pegues a la manera que ha triat el conseller per anunciar que no anirà a les llistes per als comicis de la tardor.

Preguntat per la possibilitat que la consellera de Justícia, Montserrat Tura, pugui seguir els passos de Castells i quedar-se voluntàriament fora de les llistes, el primer secretari del PSC s'ha limitat a dir que cadascú actua com ho considera millor.

Montilla ha encapçalat l'acte en què s'ha presentat el web sociates.cat, en què es poden veure els cartells preelectorals que el PSC anima la gent a difondre per les xarxes socials. Tots s'inspiren en la frase "Segueix creient" i hi ha propostes com ara un jeroglífic amb el cognom del president, un amb la frase "Visca el 'Polònia'", per reivindicar el sentit de l'humor, o un que proclama que "La política no és teatre".

Anar al contingut