La Moncloa continua pensant en l'aplicació del 155 (EFE)
La Moncloa continua pensant en l'aplicació del 155 (EFE)
Madrid

Moncloa mantindria el calendari d'aplicació del 155, tot i la convocatòria d'eleccions

En tot cas, fonts de Presidència apunten la possibilitat d'atenuar els efectes de l'aplicació del 155

RedaccióActualitzat

La Moncloa mantindria la intenció d'aplicar l'article 155 de la Constitució espanyola, malgrat l'anunci de la convocatòria d'eleccions a Catalunya. 

A Madrid, fonts de La Moncloa diuen que no es refien de Puigdemont fins que no l'escoltin i no descarten tirar endavant el 155 encara que el president de la Generalitat convoqui eleccions catalanes. De moment es demana prudència.

Fonts del govern espanyol assenyalen que si hi ha comicis sense declaració d'independència es podria modular aquest article.

Els últims dies, l'executiu de Rajoy ha remarcat que la prioritat a Catalunya era recuperar la legalitat. En principi, a les 5 d'aquesta tarda està previst que la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría comparegui en la comissió conjunta del 155 al Senat per defensar l'acord del govern central sobre l'aplicació d'aquest article.

El PP disposa de majoria absoluta a la cambra alta i, per tant, només depèn dels populars l'aplicació o no del 155.

Des del PSOE, la portaveu al Congrés, Margarita Robles, ha avisat que amb eleccions no és procedent "ni jurídicament ni políticament" el 155. Robles ha qualificat de "magnífica notícia" la convocatòria d'eleccions.

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut