El diputat Jordi Turull (ACN)
El diputat Jordi Turull (ACN)
Madrid

Moncloa a Turull: "Hi ha una línia i si la traspassa ja coneix la presó"

El govern espanyol adverteix que Turull "té l'espasa de Dàmocles de la llibertat provisional" i que vigilarà el seu número 2

Actualitzat

El govern espanyol qüestiona que Jordi Turull sigui un bon candidat perquè té causes pendents amb la justícia espanyola. Fonts de La Moncloa adverteixen que estaran molt pendents del que faci Turull i de qui es nomeni com a número dos de la Generalitat, que el substituiria en cas d'inhabilitació.

Fonts de l'executiu de Mariano Rajoy han recordat que Turull "té l'espasa de Dàmocles de la llibertat provisional" i que "l'estat de dret funciona". "Té causes pendents, sap què passa si es traspassa la línia, i ja ha estat a la presó", han apuntat en una conversa amb la premsa als passadissos del Congrés dels Diputats.

 

Rajoy demana un candidat "net" de causes judicials

Precisament, a la sessió de control al Congrés, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy ha demanat als partits independentistes que triïn un candidat "net" de causes judicials i els ha recordat que "s'han trencat tots els límits i s'han saltat la llei".

"Han trencat tots els límits, s'han saltat la llei, han dividit la gent, han fet fora les empreses, han subestimat l'Estat, han sobrevalorat els seus líders, i si no mirin el que està passant en aquests moments. Jo els recomanaria que miressin endavant, que posessin un candidat net, que complissin la llei i a veure si entre tots som capaços de construir alguna cosa positiva."

En la mateixa línia, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, qüestiona que Jordi Turull sigui un bon candidat:

"No sembla que una persona que tingui una causa pendent amb la justícia sigui la persona més adequada per exercir responsabilitats institucionals, però l'hi correspon al Parlament de Catalunya."

Rajoy està convençut que en els pròxims dies es formarà govern a Catalunya.

D'aquesta manera, ha reaccionat el govern espanyol al canvi d'escenari després de la renúncia de Sànchez i una hipotètica designació de Jordi Turull com a candidat a la presidència de la Generalitat.

Turull és investigat al Tribunal Suprem en la causa contra els líders independentistes i podria ser suspès de les funcions com a càrrec públic en el moment que el jutge Pablo Llarena dicti la seva resolució i sigui ferma.

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Eleccions 21DJxCat
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut