Barcelona

Torrent anuncia una nova ronda de contactes per proposar candidat a la investidura

El president del Parlament ho ha anunciat després de rebre la renúncia oficial de Jordi Sànchez a la seva candidatura

RedaccióActualitzat

El president del Parlament, Roger Torrent, ha anunciat una tercera ronda de contactes a partir d'aquest dijous per proposar un nou candidat a la investidura.

Torrent ho ha fet després que aquest dimecres al matí hagi rebut l'escrit de renúncia oficial de Jordi Sànchez, candidat de JxCat. Segons Sànchez, la retirada de la seva candidatura en aquest moment és el "millor servei que ara pot fer al país":

"Et demano, president, que de manera immediata i després de les consultes oportunes convoquis la sessió d'investidura amb l'objectiu que la ciutadania recuperi el dret a un govern legítim i just."

 

La renúncia "honora" a Sànchez

Durant una compareixença breu, d'uns deu minuts, Torrent ha dit que Jordi Sànchez tenia "tot el dret" de ser candidat, però que el Tribunal Suprem no ha fet possible que pogués defensar la seva candidatura.

"No s'estan vulnerant només els seus drets en tant que diputat, ni tan sols els dels seus votants. El que s'està fent és erosionant el dret de sufragi actiu de tota la ciutadania, votés el que votés el 21D."

Segons el president del Parlament, la renúncia de Sànchez "no s'hauria d'haver produït mai" i això "l'honora perquè ha posat per endavant les necessitats del país a les seves personals".

 

 

Tres mesos del 21D

Tres mesos després de les eleccions, Torrent ha apel·lat a un govern i un Parlament "que treballin a ple rendiment" per "foragitar el 155" i ha demanat que els "passos que fem siguin ferms i efectius".

Segons ha dit, Catalunya viu una situació "d'involució democràtica" i ha acusat el govern espanyol d'aprofitar el moment actual per degradar la institució del Parlament i tot el que representa per interessos partidistes.
 

 

Sànchez vol tornar a la docència

L'advocat de Sànchez ja va anunciar aquest dimarts la decisió del seu client en la vista d'apel·lació del Suprem per demanar la seva llibertat. Segons va dir Jordi Pina, aquest podria deixar l'escó de diputat en les pròximes setmanes per tornar a la docència.

Segons fonts jurídiques, la defensa va dir que el seu client no ve de la política, que ara el seu desig és recuperar la llibertat i abraçar la família, i que si això passa per deixar la política estaria disposat a deixar l'escó.

ARXIVAT A:
Eleccions 21DInvestiduraProcés catalàIndependènciaJxCat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut