Mataró

Moda que trenca barreres amb dissenys pensats per a persones amb discapacitat

Una empresa catalana amb taller a Mataró fa roba adaptada per a totes les necessitats amb dissenys més actuals

Actualitzat

Adaptar la roba a les persones que tenen alguna necessitat especial. Amb aquest objectiu va néixer Free Form Style, una empresa catalana que dissenya i elabora peces de roba tenint en compte l'autonomia de cadascú. Les fundadores són dues cosines: Carolina Asensio i Marina Vergés.

D'on va sortir la idea?

El germà de Carolina Asensio, Jose, de 53 anys, va tenir un ictus fa quatre anys i mig, i ara va en cadira de rodes. Un dia, s'acostava el seu aniversari i la Carolina li va voler regalar una peça de roba que li agradés:

"Vaig pensar: 'Fa quatre anys que va amb xandall, li compraré uns texans.' Però, esclar, havien de ser una mica diferents. I vaig començar a buscar i em vaig adonar que només hi havia roba com per a gent gran. I avui dia hi ha molta gent que no és tan gran que va amb cadira de rodes i que vol vestir-se com li agrada."

 

 

Aleshores, la Carolina va trucar a la seva cosina, Marina Vergés, periodista de moda, i van decidir crear una marca inclusiva, que, a més de còmoda, seguís les tendències de moda.

La majoria de les peces les fan en un taller de Mataró. La Marina és l'estilista i porta les campanyes i les relacions amb els clients i els mitjans:

"Fem la roba amb totes les característiques perquè la persona pugui ser autònoma a l'hora de vestir-se, però, a més a més, la fem més actual, més moderna."

 

 

El ventall de peces és ampli, i no obliden els executius que van en cadira de rodes. Fan una americana que, per davant, és igual que qualsevol altra. Per darrere, està buidada i té una cremallera.

 

 

Les samarretes són més llargues per darrere que per davant, per adaptar-se a les persones que van en cadira de rodes. També els pantalons són més llargs per darrere, no porten butxaques i s'ajusten amb una goma a la cintura.

Ara preparen un tipus de pantalons que porten una cremallera a cada camal, de dalt a baix. Estan pensats per a persones que porten pròtesis o per a persones que necessiten sonda.

L'empresa ha estat molt ben acollida. La seva gran satisfacció és quan els clients els escriuen dient:

"Gràcies, gràcies, per fi hi ha una marca de roba que pensa en nosaltres."

ARXIVAT A:
Moda
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut