Dues persones consulten el mòbil.
Dues persones consulten el mòbil.
Barcelona

Mòbil i Via Catalana: set recomanacions per no col·lapsar la xarxa

La petició principal és fer un ús racional de la telefonia mòbil durant la cadena humana per garantir el servei en cas d'emergència.

RedaccióActualitzat
La Via Catalana recorrerà aquest Onze de Setembre 400 quilòmetres del país enllaçant les mans de les més 350.000 persones que ja s'hi han inscrit. Els participants, a més de la samarreta groga, senyeres i estelades, de ben segur que també hi duran el mòbil o d'altres dispositius amb accés a internet. Per això, la Generalitat de Catalunya ha fet un seguit de recomanacions per evitar el col·lapse a la xarxa.

La petició principal és fer un ús racional de la telefonia mòbil durant la cadena humana per no saturar el servei. Tot i que les operadores de telefonia mòbil han pres mesures per augmentar la capacitat de la xarxa al llarg del traçat i en els punts de màxima concentració, insisteixen que la col·laboració ciutadana esdevé imprescindible per garantir el servei en cas d'emergència
 
Set idees per no saturar la xarxa de telefonia mòbil:
 
1.      Quedeu d'acord amb el lloc de trobada prèviament amb amics, familiars o coneguts. Possiblement, quan h sigueu costarà contactar via Whatsapp, SMS o trucada. Si durant l'esdeveniment us heu de comunicar, és millor evitar la trucada de veu i optar per enviar missatges de text.

2.      Reduïu l'ús d'imatges o vídeos que enviem i consultem a través de la xarxa mòbil. És aconsellable esperar a arribar a casa o a un lloc amb wifi per publicar a la xarxa les fotos i comentaris de l'acció.

3.      Compte amb les xarxes wifi disponibles. Poden ser insegures. Cal ser cautelós amb les connexions que s'estableixen i amb les informacions que s'envien (contrasenyes, documents, etc.) i es reben (fitxers).

4.      Atureu totes les apps que no estigueu utilitzant i desactiveu el correu electrònic i la geolocalització del mòbil. Les aplicacions dels smartphones solen mantenir una connexió 3G residual mentre no les estem utilitzant que ocupen la xarxa innecessàriament.

5.      Si cal avisar els cossos d'emergència, cal recordar que la telefonia fixa garantirà una comunicació més bona amb el 112. Per tant, sempre que sigui possible demaneu a algun comerç o veí que avisi el 112 des d'una línia fixa. Pot ser de gran ajuda en cas de col·lapse de la xarxa mòbil.

6.      Si existeix congestió i heu de fer una trucada urgent espereu un temps prudencial abans de tornar-ho a provar (entre 10 i 15 segons).

7.      Si voleu saber què diuen els mitjans de comunicació sobre l'esdeveniment, el millor és seguir la informació a través d'un aparell de ràdio. Eviteu accedir a la ràdio per internet o navegar amb el mòbil per saber l'estat i evolució de l'acció.
 
Per a més informació, es pot consultar el Twitter de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació @TIC, el hashtag #11S2013Telco i el seu bloc.
Anar al contingut