Mireia Boya al Parlament
Mireia Boya va ser diputada al Parlament els anys 2016 i 2017

Mireia Boya opta a ser síndica d'Aran després de deixar el secretariat nacional de la CUP

L'exdiputada de la CUP va deixar fa unes setmanes el càrrec després de denunciar una "agressió psicològica" d'un company de la formació

RedaccióActualitzat

L'exdiputada de la CUP Mireia Boya es presenta com a candidata a síndica del Consell General d'Aran a les eleccions del 26M. Boya, que va abandonar el secretariat nacional de la CUP el mes de març, es presenta per Amassa, un partit occitanista, assembleari, d'esquerres i progressista.

L'exdiputada s'enfrontarà a Carlos Barrera, de Convergència Democràtica Aranesa, i Paco Boya, d'Unitat d'Aran, màxims aspirants a presidir el govern aranès. L'últim mandat ha estat marcat per la llei de finançament, els atacs de l'os Goiat i la protecció de l'aranès.

A finals del mes de març, Mireia Boya va anunciar que deixava el secretariat nacional de la CUP per "cuidar-se" després d'"un episodi continuat d'agressió psicològica" d'un membre de la formació quan ella era diputada al Parlament. A la carta on explicava les raons de la seva renúncia, no concretava el nom de la persona a qui feia referència.

Poc després d'haver fet aquest anunci per Twitter, l'exdiputada va haver de puntualitzar que la persona a qui responsabilitza d'aquesta agressió psicològica no és membre de l'actual secretariat nacional ni del grup parlamentari, sinó un militant amb qui va haver de compartir espais per les feines derivades del seu càrrec.

Al cap d'unes setmanes, Mireia Boya ha decidit presentar-se per encapçalar el govern aranès i trencar l'hegemonia dels històrics Carlos Barrera i Paco Boya.

ARXIVAT A:
EleccionsCUP
Anar al contingut