Mira Sorvino: "Soc una supervivent d'una violació"

"Mai no ho havia dit en públic, perquè de vegades és impossible compartir aquesta mena de coses, i ho estic fent aquí per mirar d'ajudar", ha dit l'actriu, que va ser una de les veus més destacades del moviment MeToo

RedaccióActualitzat

L'actriu Mira Sorvino ha revelat que va ser violada en una cita. Ha explicat que ho ha volgut fer públic per primera vegada per defensar la necessitat que hi hagi normes que protegeixin les víctimes.

Sorvino, que no ha donat detalls dels fets, ha comparegut amb el governador de Nova York, Andrew Mark Cuomo, per donar suport a la proposta d'eliminar la prescripció d'aquests delictes i que més víctimes puguin presentar denúncia.

"Mai no ho havia dit en públic, perquè de vegades és impossible compartir aquesta mena de coses. I ho estic fent aquí per mirar d'ajudar."

 

 

L'actriu va ser una de les primeres estrelles de Hollywood que va explicar que havia estat assetjada pel productor Harvey Weinstein i va ser una de les veus més destacades del moviment MeToo.

"No només vaig ser víctima d'assetjament sexual i d'agressió en mans del senyor Weinstein, sinó que també soc una víctima d'abús sexual i supervivent d'una violació en una cita."

 

Amb la veu entretallada en alguns moments i amb llàgrimes als ulls, l'actriu ha explicat que ha decidit donar el pas per ajudar a altres víctimes "que necessiten justícia". També va defensar la necessitat d'ampliar els terminis perquè les violacions puguin seguir per la via penal.

A l'estat de Nova York, en molts d'aquests casos, aquests delictes prescriuen al cap de cinc anys. En concret, les violacions en segon i tercer grau. Per aquest motiu, moltes de les agressions no es denuncien a temps. Sorvino ha subratllat que, per a les víctimes, cal tenir temps per poder superar el trauma i denunciar els fets a la justícia.

"Us puc dir que en situacions de violació en segon grau, com va ser la meva, sents vergonya."

A Nova York, es qualifica penalment com a violació de segon grau la que té lloc quan la víctima no pot donar el seu consentiment per l'edat, la seva capacitat mental o perquè es troba en estat d'embriaguesa.

"Et sents avergonyida. Et sents com si d'alguna manera fos culpa teva, que hauries d'haver estat més llesta, que t'hauries d'haver protegit més bé, que no t'hauries d'haver pres aquella copa. Qui sap el que hi havia. Que, d'alguna manera, tu mateixa et vas posar en aquella situació."

El governador de Nova York està pressionant el legislatiu estatal perquè, dins l'actual període de sessions, aprovi eliminar la prescripció dels casos de violacions de segon i tercer grau, tal com es va fer per a les de primer grau.

El moviment Time's up, amb el qual col·labora Mira Sorvino i que combat l'assetjament i l'agressió sexuals, també s'ha afegit a la campanya:

"Poderós testimoni de Mira Sorvino, avui. Hi ha moltes raons per les quals una supervivent pot voler esperar-se per fer una denúncia. Any rere any, el període de prescripció de Nova York per a les violacions de segon i tercer grau -dels més curts dels Estats Units- deixa aquestes supervivents fora de la justícia. Necessitem l'Agenda de Seguretat de Nova York."

ARXIVAT A:
Assetjament sexual Estats UnitsCinemaAgressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut