Barcelona

Millo retreu a Torrent que l'hagi plantat: "Represento el govern d'Espanya"

El delegat del govern espanyol ha lamentat la "falta de respecte" del president del Parlament deixant d'anar a l'acte d'homenatge al cos nacional de policia

RedaccióActualitzat

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha recordat al president del Parlament, Roger Torrent, que ell és el representant de Mariano Rajoy a Catalunya i que si vol dir res al president espanyol, ell -com a delegat- és el seu interlocutor. Millo ha aprofitat l'acte per lamentar que Torrent no hagi assistit a l'acte de celebració dels 194 anys de la fundació de la policia espanyola, que s'ha fet a Barcelona aquest matí.

El delegat de l'executiu espanyol ha dit que cal ser responsable i s'ha queixat que el president de la cambra catalana no es vulgui reunir amb ell ni hagi estat present a l'acte d'aquest matí. "És una falta de respecte no reconèixer la feina que fan les institucions al servei del conjunt dels catalans", ha dit Millo, que ha advertit d'aquesta manera Torrent que ell, com a delegat del govern espanyol, és la mà dreta de Rajoy a Catalunya:

"Represento el govern d'Espanya. El senyor Torrent sap perfectament que a través meu pot fer arribar els missatges que consideri oportú. Jo tinc la mà estesa al president del Parlament per poder restaurar la relació institucional que he de regir la vinculació entre les institucions. Les institucions estan per parlar i crec que hem de ser responsables del que representem. I per això jo no entraré a contestar les seves paraules perquè crec que em situaria en un tot que no correspon."

Torrent va declinar assistir-hi perquè, segons va justificar en una carta, "condemna fermament l'actuació de la policia espanyola l'1 d'octubre del 2017, que va causar gran dolor a la ciutadania del país".

 

 

Aquest matí, Enric Millo ha presidit l'acte de la policia estatal en presència de la cúpula dels Mossos d'Esquadra, on també s'han guardonat agents de tots els cossos, inclosa la policia catalana i la Guàrdia Urbana.

Millo ha demanat erradicar els "prejudicis tòpics" contra la Policia Nacional, que veu com un referent "ètic". Ha destacat que aquest cos és garantia dels drets i llibertats dels ciutadans i del respecte a la llei, ja que la seva "absència o inacció permetria que els més forts s'imposessin als més febles de la societat, ja que existeixen algunes elits que creuen estar per damunt de la llei."

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OArticle 155IndependènciaInvestiduraProcés catalàPPEleccions 21DGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut