Milers de pagesos, ramaders i caçadors prenen Madrid per defensar el món rural

Denuncien la precarietat en què han de treballar, amb la pujada dels preus dels carburants i les matèries primeres, a més de la sequera

RedaccióActualitzat

Desenes de milers de persones de diferents punts de l'Estat s'han manifestat pel centre de Madrid en defensa del món rural. Pagesos, ramaders i caçadors denuncien la precarietat en què han de treballar, amb la pujada dels preus dels carburants i les matèries primeres, a més de la sequera i ara l'aturada dels transportistes.

Unes 100.000 persones s'han manifestat per la capital espanyola, segons la delegació del govern espanyol. Una xifra que els organitzadors eleven a 400.000.

Els manifestants han fet proclames per defensar un món rural viu i reivindicar una rebaixa de preus en els costos de producció i la concessió de més ajudes per assegurar la viabilitat del camp.

(EFE/Luca Piergiovanni)

La marxa l'han organitzada les principals associacions agràries, que han desplaçat 1.500 autobusos amb ramaders, agricultors i caçadors d'arreu. Des de Catalunya, JARC, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, han mobilitzat 200 persones per defensar el món rural i el sector agrari.

La manifestació ha sortit de davant del Ministeri d'Agricultura i ha acabat al Ministeri de Transició Ecològica.

Els manifestats han recordat la importància que hi hagi pagesos i ramaders i que continuïn als seus pobles produint aliments.

A la manifestació hi ha hagut una gran presència de col·lectius de caçadors
A la manifestació hi ha hagut una gran presència de col·lectius de caçadors (EFE/Luca Piergiovanni)

A la protesta s'hi han sumat PP, Vox i Ciutadans, que han estat molt crítics amb el govern de Pedro Sánchez.

ARXIVAT A:
AgriculturaRamaderia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut