Alguns d'aquests saguaros poden arribar als dos segles de vida
Tucson

Microxips als majestuosos cactus d'Arizona per protegir-los dels robatoris

Els cactus saguaros són molt buscats per a la decoració

RedaccióActualitzat

Mesures excepcionals per protegir dels robatoris els majestuosos cactus gegants, o saguaros, els anomenats "gegants del desert" d'Arizona. Les autoritats del Parc Nacional Saguaro han optat per col·locar-los microxips amb un lector especial per detectar-los en tot moment i identificar l'exemplar. Tot per acabar amb el vandalisme, la principal amenaça d'aquests exemplars que poden arribar als dos segles de vida.

Aquests cactus emblemàtics de l'oest dels Estats Units i del nord de Mèxic poden arribar a fer 15 metres d'alçada i són molt buscats per a la decoració. Sobretot els més petits, de fins a un metre i mig d'alçada, que poden arribar a vendre's per uns 300 dòlars. A Arizona són molt populars en els jardins d'entrada de les cases, i comptar amb un exemplar pot fer pujar el preu de la propietat.
 

 

Amb aquesta mesura preventiva, que s'ha aplicat a uns 2.000 cactus, a un cost d'1 euro i mig per exemplar, les autoritats del parc pretenen dissuadir les temptacions d'endur-se a casa un d'aquests cobejats exemplars.

El cap dels guardaboscos del parc, Ray O'Neil, està convençut que la mesura ha tingut un gran èxit en la prevenció de nous robatoris gràcies a la difusió que se n'ha fet als mitjans.

"Ens hem concentrat primer en els saguaros que considerem que corren més perill, els més petits i propers a les carreteres, que són de més fàcil accés."

"Aquest programa és sobretot preventiu, que la gent sàpiga que si intenten robar-los s'enfronten a conseqüències." 

 

 

Si algú és detingut pel robatori d'aquests cactus al parc es pot enfrontar a càrrecs i multes per un delicte menor, però, de moment, ningú ha estat processat. El parc, amb una extensió de 321 quilòmetres quadrats, compta amb un milió de saguaros.

ARXIVAT A:
Medi ambientEstats Units
Anar al contingut