El president del Consell Europeu sobre Sánchez: "Ha actuat ràpid contra el Covid-19"
Charles Michel defensa la gestió de Pedro Sánchez en la crisi del Covid-19 (Europa Press/Dario Pignatelli)
Brussel·les

Michel diu que Sánchez ha actuat "ràpid" i amb "fortalesa" en la crisi de la Covid-19

En una carta de suport a Espanya, el president del Consell Europeu assegura: "No estalviarem esforços per ajudar-los"

RedaccióActualitzat

Mentre Quim Torra reitera la necessitat d'un confinament total a tot l'Estat, Pedro Sánchez rep elogis des de Brussel·les. El president del Consell Europeu, Charles Michel, considera que el govern espanyol ha actuat "ràpidament" per contrarestar la propagació del coronavirus. Fins i tot afirma que Sánchez "ha adoptat mesures pioneres".

En una carta de suport a Espanya, que publica en el seu compte de Twitter, Michel destaca la gestió de l'executiu espanyol:

"Voldria elogiar la feina del president Pedro Sánchez i del govern d'Espanya per gestionar aquesta crisi sense precedents. Espanya ha actuat amb rapidesa i fortalesa, adoptant mesures pioneres per contrarestar la propagació del virus"

 

Charles Michel: "Crec en el futur prometedor d'Espanya"

 

El president del Consell Europeu dona suport a Espanya en aquesta crisi i subratlla que "no estalviaran esforços":

"L'actitud dels espanyols durant aquesta crisi és un model de com mantenir alta la moral enfront l'adversitat (···) Europa està al seu costat, se solidaritza plenament amb vostès, i no estalviarem esforços per ajudar-los, i ajudar a tots els països de la UE"


Charles Michel reconeix que l'estat espanyol està en la "primera línia de foc" i envia el seu condol pels morts amb coronavirus. L'exprimer ministre belga diu en la carta que confia en el futur de l'estat espanyol:

"Crec en Espanya i en el seu futur prometedor. I crecen el futur prometedor d'Europa. Si ens mantenim jubts i cuidem uns dels altres, tots sortirem d'aquest situació encara més forts i més units que mai"


Aquest dimecres, Espanya ja ha superat la Xina en la xifra de morts per coronavirus amb 3.434 morts. Els contagis arriben als 47.610.

Charles Michel presidirà aquest dijous una videoconferència de líders de la Unió Europea on s'abordarà la coordinació i les respostes davant la pandèmia.

De moment, els 27 no es posen d'acord sobre com encarar la sotragada a les economies dels estats membres. Durant la videoconferència els líders hauran de decidir com es distribuiran les ajudes, uns 400.000 milions d'euros. Alemanya i els Països Baixos, per exemple, s'oposen a l'ús d'eurobons.

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutConsell EuropeuUnió EuropeaPedro Sánchez
Anar al contingut