Imatge d'arxiu de l'Escola Cal Maiol de Barcelona
Imatge d'arxiu de l'Escola Cal Maiol de Barcelona

Més temps lliure i més autonomia: les demandes dels nens barcelonins

Són dades de la primera enquesta que ha fet mai l'Ajuntament de Barcelona preguntant directament a nens de 10 a 12 anys 

RedaccióActualitzat

El 53% dels infants barcelonins consideren que no tenen prou temps lliure. Per primera vegada, l'Ajuntament de Barcelona ha enquestat infants entre 10 i 12 anys per saber si estan satisfets amb la vida que tenen. I el temps que poden dedicar al lleure és l'aspecte més mal valorat, com explica Maria Truñó, directora de l'Institut d'Infància i Adolescència.

 

"Un 71% dedica molt temps a fer deures i estudiar, un mínim de cinc dies a la setmana. Recordem que són nens i nens de cinquè i sisè de primària. I, per altra banda, dediquen poc temps a descansar."

 

A l'altra banda, l'aspecte més ben valorat per als estudiants de cinquè i sisè és la salut, seguit de les coses que tenen i les persones amb qui viuen.

 

 

 

Més hores per a l'estudi i la TV que per parlar amb la família

Després de fer deures i estudiar, mirar la televisió (64%), parlar amb la família (57%) i fer servir les xarxes socials (49%) són les activitats més freqüents durant la setmana. Més avall se situen l'esport (44%) o jugar a l'aire lliure (43%).

Una altra dada que recull el sondeig és que el 47 % dels infants no estan prou satisfets amb el grau de llibertat o autonomia que tenen a casa, a l'escola o al carrer. De fet, 7 de cada 10 asseguren que no tenen prou capacitat de decidir a l'escola.

Satisfets en general, però amb diferències per barris

L'enquesta constata que la gran majoria dels infants estan satisfets amb la vida que tenen. El percentatge pràcticament no varia si es diferencia nens i nenes, però sí que ho fa segons el nivell de renda familiar.

Als barris amb rendes més altes, com Sarrià o Sant Gervasi, un 27% dels enquestats no estan prou satisfets amb la seva vida, un llindar que puja al 33% en barris més pobres, com Ciutat Vella i Sant Andreu.

Segons l'enquesta, hi ha prop d'un 30% dels nens que no estan contents amb el seu propi cos i un de cada quatre no estan satisfets amb els amics que tenen.

El qüestionari s'ha fet a gairebé 4.000 nens entre 10 i 12 anys de la ciutat. Això vol dir que s'ha preguntat a un de cada set nens d'aquesta edat de 52 escoles, públiques i concertades.

ARXIVAT A:
SalutEducació
Anar al contingut