Creixen les denúncies per discriminació a persones LGTBI durant el confinament

Manifestació contra la discriminació sexual respectant les distàncies de seguretat i celebració virtual del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia

Jaume Recasens i BelActualitzat

Els casos de persones discriminades per la seva orientació sexual han augmentat des de l'inici de la pandèmia, sobretot en el cas de les persones més grans i els joves.

Les estadístiques a Catalunya són preocupants. En els quatre primers mesos de l'any, tot i el confinament, s'han presentat 57 denúncies, 5 més que en el mateix període de l'any passat. El balanç coincideix aquest diumenge amb el Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia.

A Barcelona membres del col·lectiu LGTBI han aprofitat la franja horària de passeig, fent voleiar banderes diverses i mantenint la distància física i amb mascaretes, per denunciar l'assetjament i discriminació que continuen patint lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.

 

El col·lectiu LGTBI s'ha manifestat contra la discriminació respectant les mesures de seguretat (CCMA)

Des de l'Observatori contra l'Homofòbia, el seu president Eugeni Rodríguez, veu amb molta preocupació com, en el context actual de confinament, augmenten els casos d'assetjament a persones grans homosexuals.

"Les persones LGTBI també arribem a grans. Hi arribem, moltes vegades, sense família, sense referents. És molt important no oblidar que s'han de posar en un armari, del qual n'havien sortit. No ens podem oblidar que són allà".

En l'entorn familiar, adolescents i joves LGTBI també pateixen maltractaments.

"Els adolescents que estaven dotze, catorze hores fora de casa: anaven a la universitat, que anaven amb els amics... bé, doncs ara es troben vint-i-quatre hores amb el germà que el pegava, amb el pare que no l'entén... Això és terrible!".

 

El Centre LGTBI de Barcelona ha celebrat el dia contra la seva discriminació de forma virtual (CCMA)

Dia contra l'LGTBI-fòbia

El 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia, el dia que l'OMS va suprimir l'homosexualitat de la llista de malalties. Aquest diumenge fa trenta anys. El Centre LGTBI de Barcelona, tancat des de fa nou setmanes, ho ha commemorat de manera virtual.

Amb una proposta artística protagonitzada per la música de dues discjòqueis i les reflexions d'una investigadora cultural, l'equipament barceloní ha reivindicat i posat en valor, un cop més, la diversitat sexual i afectiva.

ARXIVAT A:
Coronavirus LGTBIQ+Homofòbia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut