Llits hospitalaris amb suport d'oxigen preparats per rebre malalts de la Covid a Mombai, Índia (Reuters/ Francis Mascarenhas)
Llits hospitalaris amb suport d'oxigen preparats per rebre malalts de Covid a Mombai, Índia (Reuters/ Francis Mascarenhas)

Més de tres milions de persones a tot el món han mort per la Covid

RedaccióActualitzat

Més de tres milions de persones han mort per la Covid-19 a tot el món, segons dades de la Universitat Johns Hopkins. Els Estats Units lideren el luctuós rànquing, seguit del Brasil, Mèxic, l'Índia i el Regne Unit.

Una de cada sis víctimes de la Covid era dels Estats Units, que van superar el mig milió de morts a finals de febrer.

L'expansió de les noves variants de la Covid, especialment la variant britànica, i la relaxació de les mesures de prevenció han fet augmentar els contagis, sobretot als estats de l'Oest Mitjà com Michigan i Wisconsin. I això malgrat que els Estats Units han accelerat la campanya de vacunació i ja hi ha 120 milions de persones que han rebut almenys una dosi de la vacuna.

Els Estats Units registra un augment de casos de Covid malgrat que és el país on més població està vacunada (Reuters/Susan Walsh)
Els Estats Units registren un augment de casos de Covid malgrat que és el país on més població està vacunada (Reuters/Susan Walsh)

Al continent americà hi dos països més amb rècord de víctimes en la pandèmia: el Brasil, amb 368.749, i Mèxic, amb 211.693

Per primer cop durant la pandèmia, més de la meitat dels malalts de Covid ingressats en UCI al Brasil tenen 40 anys o menys.

Un país amb tanta sobrepoblació com l'Índia, que té més de 1.366 milions d'habitants, és el cinquè país on més morts ha provocat la Covid (175.649).

L'Índia viu ara la segona onada del coronavirus i, cada dia, trenca rècords d'infectats. Fins al març havia aconseguit frenar l'expansió dels contagis.

Aquest dissabte ha registrat 234.692 nous contagis i 1.341 morts. Davant l'ascens continu de casos, a Nova Delhi s'ha imposat un confinament durant tot el cap de setmana i s'han tancat restaurants i gimnasos fins a finals de mes per intentar controlar la pandèmia.

La segona onada del coronavirus trenca rècords de morts i contagis a l'Índia (Reuters/Danish Siddiqui)
La segona onada del coronavirus trenca rècords de morts i contagis a l'Índia (Reuters/Danish Siddiqui)

A Catalunya, des de l'inici de la pandèmia, han mort 21.646 persones. La xifra de contagis continua pujant cada dia, encara que, després de Setmana Santa, no ha crescut tant com s'havia pronosticat.

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Vacunes
Anar al contingut