Imatge d'arxiu de la zona d'oci nocturn de Magaluf, a Calvià (CCMA)

Més de 50 implicats en una baralla multitudinària a Magaluf que acaba amb deu detinguts

Una cinquantena de persones de diferents nacionalitats han participat en una batalla campal de matinada a la zona d'oci nocturn

Vuit homes i dues dones han estat detinguts la matinada de diumenge a Mallorca per la Guàrdia Civil, que investiga la seva suposada participació en una baralla multitudinària a Magaluf, nucli turístic de Calvià conegut per l'abundant oferta d'oci nocturn de baix cost.

Segons la nota publicada per la Guàrdia Civil a les Balears, tant aquest cos com la policia local de Calvià van rebre un avís i, quan van arribar al lloc indicat, es van trobar amb una batalla campal en què estaven participant una cinquantena de persones

Els enfrontaments eren violents: en imatges compartides a les xarxes socials, a més de corredisses, s'hi poden veure baralles a cops de puny i puntades de peu a persones que són a terra. 


Les forces policials es van desplegar per dispersar-les i posar fi als enfrontaments. Va ser llavors que van detenir tres persones, dues dones i un home.

Una de les dones per intentar agredir un agent; l'altra, per causar danys materials en un vehicle policial. L'home, per haver donat un cop de puny a un altre, que va haver de ser traslladat a l'hospital inconscient i malferit. En total, sis participants en la baralla van haver de ser atesos.

Més tard, el visionat de les càmeres de seguretat de la zona va permetre a la Guàrdia Civil identificar un grup de turistes portuguesos com a suposats iniciadors de la baralla. Van ser detinguts a l'hotel de Llucmajor on s'allotjaven.

Segons la Guàrdia Civil, durant la intervenció policial per dispersar les persones que es barallaven cinc agents van resultar ferits lleus


Lluita contra el turisme d'excessos

Aquests aldarulls s'ha produït un dia abans d'una nova reunió a Palma de la Comissió per al Foment del Civisme en les zones turístiques, en què participen diversos organismes del govern balear i els Ajuntaments afectats.

L'alcalde de Calvià, Alfonso Rodríguez, ha explicat que l'any passat van obrir 34 expedients sancionadors, en aplicació del decret contra el turisme d'excessos, pioner a Europa.

D'aquests, 11 van implicar tancaments cautelars de locals per infraccions molt greus, com venda de begudes alcohòliques o cosificació de la dona.

Altres expedients són per infraccions considerades greus, com fomentar el consum alcohòlic amb ofertes com la "happy hour" o fer un 2x1 o un 3x1 de begudes, i també organitzar "party boats", festes en embarcacions. A més, hi ha sancions per la pràctica del balcòning, que fa anys que ha causat un degoteig de víctimes mortals.

 

ARXIVAT A:
Illes Balears
Anar al contingut