Turistes a Magaluf, una de les zones de Mallorca més castigades pel turisme de borratxera
Palma

Les Balears volen acabar amb el turisme de borratxera a Mallorca i Eivissa amb un decret

El govern balear prohibeix la publicitat i les ofertes d'alcohol, les excursions etíliques i el balcòning

RedaccióActualitzat

Decret llei pioner a Europa: prohibeix a diferents zones turístiques de Mallorca i Eivissa l'alcohol de borratxera. A més, expulsarà dels hotels de les Balears els turistes que fan balcòning. L'objectiu: frenar els excessos derivats de l'abús d'alcohol.

L'ha aprovat el govern balear aquest divendres i afecta les zones turístiques de la platja de Palma i Magaluf, a Mallorca, i el West End de Sant Antoni, a Eivissa.

En aquestes tres zones, el decret llei prohibeix la publicitat sobre el consum d'alcohol i les barres lliures, les excursions etíliques ("pubcrawling"), les "happy hours", els "2x1" o els "3x1", També els autodispensadors d'alcohol, i també la venda d'alcohol a les botigues entre les 21.30 o les 8.00.

Les begudes hauran de tenir un preu unitari, sense possibilitat de promoció.

El nou decret també limita les "party boats". Se suspèn la concessió de noves llicències fins que l'activitat es reguli, en un termini de dos anys. Els barcos que tenen llicència no podran embarcar ni desembarcar els turistes a cap de les tres zones, considerades àrees calentes del turisme de borratxera.


Expulsió per als que facin balcòning

Els turistes que practiquin o permetin el balcòning en qualsevol hotel de les Balears hauran de ser expulsats "immediatament" de l'establiment i s'enfrontaran a multes d'entre 6.001 i 60.000 euros.

Des de fa anys, hi ha un degoteig de joves morts fent balcòning a les zones de turisme de borratxera, i des de fa nays també, es busquen soucions per acabar amb aquest problema.

ARXIVAT A:
Turisme
Anar al contingut