El fiscal general de Pennsilvània ha presentat l'informe acompanyat de víctimes dels abusos sexuals
El fiscal general de Pennsilvània ha presentat l'informe acompanyat de víctimes dels abusos sexuals
Pennsilvània

Més de 300 sacerdots, acusats d'abusos sexuals a Pennsilvània

Actualitzat

El Tribunal Suprem de l'estat de Pennsilvània ha publicat un informe que documenta 300 casos de presumptes "sacerdots depredadors" sexuals en sis diòcesis. Després d'investigar denúncies d'abusos a menors, un gran jurat ha elaborat un document de 1.356 pàgines que identifica uns 1.000 menors que han estat víctimes d'abusos, la majoria dels quals són nois, però també hi ha noies.

"Alguns van ser manipulats amb alcohol o pornografia. A alguns els van obligar a masturbar els seus agressors o van ser magrejats per ells. Alguns van ser violats oralment, alguns vaginalment, alguns analment"

El jurat detalla que, per elaborar l'informe, ha escoltat els testimonis de desenes de testimonis i ha revisat mig milió de pàgines de documents interns de les diòcesis. En aquest sentit, no descarta que la xifra real de víctimes ascendeixi a milers per la possibilitat que s'hagin perdut els registres d'alguns menors o que els afectats hagin optat per mantenir el silenci.

Les diòcesis afectades són les de Greensburg, Erie, Scranton, Allentown, Harrisburg i Pittsburgh. En l'informe, el jurat critica que tots els casos es van deixar de banda per part dels líders de l'Església, als quals acusen d'haver "preferit protegir els abusadors i a la institució". Com a conseqüència d'aquest encobriment, pràcticament tots els casos són massa antics per ser jutjats.

El fiscal general de l'Estat, Josh Shapiro, ha presentat l'informe amb roda de premsa acompanyat d'algunes de les víctimes dels abusos. Shapiro ha destacat que l'informe detalla "un encobriment sistemàtic per part d'alts càrrecs de l'Església a Pennsilvània i al Vaticà".

 

 

ARXIVAT A:
Pederàstia
Anar al contingut