La subhasta serà en NFT, tokens no fungibles, aquesta tecnologia verifica l'autenticitat i la propietat d'un arxiu digital
Subhasta digital: el primer SMS de la història es compra amb criptomonedes (REUTERS/Christian Hartmann)
París

"Merry Christmas": el primer SMS de la història es ven per 107.000 euros

Els beneficis de la subhasta del primer SMS en format NFT es destinaran a ACNUR, l'Agència de l'ONU per als Refugiats

Actualitzat

El primer SMS de la història el va rebre Richard Jarvis el 3 de desembre de 1992 i deia: "Merry Christmas". Fa gairebé 30 anys d'aquest primer missatge, que va marcar l'inici de tota una revolució en termes comunicatius. Amb l'inici del segle XXI, l'ús de SMS va començar a créixer i a definir-se com una de les vies de comunicació més populars.

L'empresa de telecomunicacions Vodafone, la que va emetre el primer SMS, l'ha subhastat aquest dimarts. El comprador, un ciutadà canadenc de qui no s'ha revelat el nom, ha pagat 107.000 euros per una rèplica digital l'únic protocol de comunicació original que va transmetre el missatge de text telefònic.

El missatge estava en format NFT, una tecnologia que permet verificar-ne l'autenticitat i s'ha comprat amb criptomonedes. Els beneficis han anat destinats a ACNUR, l'Agència de l'ONU per als Refugiats.

L'empresa de telecomunicacions Vodafone subhasta el primer SMS, on diu Merry Christmas
El primer SMS de la història el va rebre un treballador de Vodafone i deia "Merry Christmas" (EuropaPress/Vodafone)


"Al principi va ser només una idea. I, al final, s'ha convertit en diners en efectiu per a una bona causa", ha dit el conseller delegat de Vodafone Espanya, Colman Deegan.

La subhasta s'ha fet a la casa de subhastes parisenca Aguttes Auction House, que inicialment havia calculat vendre l'SMS per una xifra entre 100.000 i 200.000 euros. Els diners s'han pagat amb el sistema de criptomoneda Ethereum (ETH), la segona moneda virtual més utilitzada.

El representant de la casa de subhastes, Maxilien Aguttes, ha destacat que es tracta del primer NFT que subhasten, però diu que "no serà l'últim".


Catorze lletres subhastades en format NFT

Jarvis era treballador de Vodafone i va rebre'l mentre era a una festa de Nadal. Les catorze lletres que el treballador va veure al seu telèfon mòbil, actualment són tan valuoses com ho podria ser una obra d'art.

La subhasta s'ha fet en NFT, tokens no fungibles. Aquesta tecnologia verifica l'autenticitat i la propietat d'un arxiu digital a través de blockchain, és a dir, assegura que l'element subhastat és únic i podria tenir una validesa com la de la Gioconda.

Aquesta subhasta se suma als recents èxits d'elements NFT com la venda del primer tuit per 2,9 milions de dòlars, també en NFT i mitjançant criptomonedes, o la primera obra digital, subhastada per 58 milions de dòlars, de l'artista Beeple.

El guanyador de la subhasta obtindrà la propietat exclusiva del missatge de text i una rèplica del protocol que va transmetre aquest SMS
Rèplica detallada i única del protocol de comunicació original que es va transmetre amb l'enviament de l'SMS de Vodafone (REUTERS/Christian Hartmann)


Què ha rebut el comprador?

L'anònim guanyador de la subhasta ha obtingut la propietat exclusiva del missatge de text i una rèplica del protocol de comunicació creat per Vodafone. També ha rebut un marc digital físic on es mostra una animació 3D del mòbil en el moment de rebre l'SMS i una versió animada de la rèplica sencera del codi de protocol.

Colman Deegan, conseller delegat de Vodafone Espanya, ha definit aquest SMS com "la mare de tots els serveis de missatgeria". La subhasta  d'aquest dimarts ha unit dos elements pioners en el seu temps: l'SMS com a mare de la virtualitat, i la nova tecnologia NFT.

ARXIVAT A:
TecnologiaCriptomonedes
Anar al contingut