Jack Dorsey impartint una conferència, amb el logo de twitter al darrere
Jack Dorsey és cofundador i actual conseller delegat de Twitter (REUTERS/Anushree Fadnavis)

El primer tuit de la història, venut per 2,9 milions de dòlars que aniran a una ONG

Jack Dorsey ha fet donació dels diners, converits en bitcoins, per lluitar contra la pobresa a Àfrica

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

"Just setting up my twttr" -Configurant el meu twitter-. Així estrenava, fa 15 anys, Jack Dorsey, cofundador de Twitter, el seu invent, una nova xarxa social gratuïta per a l'enviament de missatges curts, ràpids i senzills. Un primer tuit històric s'ha venut en subhasta per 2,9 milions de dòlars (gairebé 2,5 milions d'euros).

 

 

 

El missatge el va publicar el 21 de març del 2006, quan Twitter era encara només una eina de comunicació interna entre els treballadors de l'empresa Odeo, on treballava Dorsey.

El comprador és un altre emprenedor tecnològic, l'empresari malaisi Sina Estavi, directiu de la firma Bridge Oracle, especialitzada a oferir xarxes i dades externes a sistemes de blockchain -base de les criptomonedes- per a les empreses que vulguin treballar amb bitcoins i altres divises tecnològiques.

Estavi ha comparat la seva inversió amb la compra d'una obra d'art com la Mona Lisa.

 

La venda, anunciada al desembre, arriba pocs dies després de la primera subhasta a Cristie's d'una obra d'art digital, un arxiu .jpg que inclou un collage de l'artista nord-americà Beeple, format per 5.000 imatges digitals, i pel qual s'han pagat 58 milions d'euros.


Els diners, convertits en bitcoins per erradicar la pobresa a l'Àfrica

El creador del tuit venut, Jack Dorsey, es va comprometre, abans de la subhasta, a convertir els diners recaptats en bitcoins i destinar-los a lluitar contra la pobresa a Àfrica. I ja hauria complert la seva promesa, segons ha publicat, esclar, a Twitter.

La Fundació GiveDirectly, on van destinats aquests fons, ja ha agraït el gest a l'espera de rebre els diners. 

 

Tota l'operació, en format digital

Tot el procés, de principi a final, ha estat digital. La subhasta va començar el 15 de desembre passat a través de la plataforma Valuables de la companyia nord-americana Cent, on s'han anat penjant les ofertes dels participants.

La transacció s'ha fet a través del sistema NFT (tokens no fungibles o criptogràfics), que verifica l'autenticitat i la propietat d'un arxiu digital (text, foto, vídeo o similars) gràcies al blockchain. Cada NFT és únic i no pot ser duplicat, per evitar còpies o falsificacions.

La transacció s'ha fet a través d'una criptodivisa i el guanyador de la subhasta, l'empresari Sina Estavi, rebrà, en realitat, un certificat firmat digitalment i verificat per Jack Dorsey i les metadades del tuit original publicat fa 15 anys (l'hora en què es va penjar i què hi posava).

I finalment, Dorsey ha transferit els diners, en forma de bitcoins, a l'ONG destinatària GiveDirectly, que haurà de tornar a canviar aquesta divisa per poder-los destinar als seus projectes de cooperació i que ara mateix prioritzen el combat contra la Covid a Àfrica.

ARXIVAT A:
Viral Xarxes socials Digital InternetTwitterTecnologia
Anar al contingut