La renúncia de Meritxell Serret com a diputada
La renúncia de Meritxell Serret com a diputada
Brussel·les

Meritxell Serret també renuncia a l'acta de diputada

L'exconsellera d'Agricultura ho comunica formalment a la cambra catalana

RedaccióActualitzat

La republicana Meritxell Serret també ha renunciat a l'acta de diputada, de manera que es garantiria la majoria parlamentària per a la investidura de Carles Puigdemont. L'exconsellera d'Agricultura ja ho ha comunicat formalment a la cambra catalana, l'endemà que també ho fessin Clara Ponsatí i Lluís Puig.

 

Serret, l'exconseller de Cultura i la d'Ensenyament, juntament amb l'exconseller de Salut Toni Comín són els quatre membres del govern que són a Bèlgica amb Carles Puigdemont. La resolució del Tribunal Constitucional els va negar el vot delegat en la sessió d'investidura. D'aquesta manera, les forces independentistes quedaven amb 65 escons, els mateixos que l'oposició.

L'exconsellera explica la seva renúncia en un tuit:

 

La renúncia de tres diputats garantiria que Puigdemont sigui elegit per majoria absoluta si es fa la investidura, en primera votació, comptant els 68 vots de JxCat, ERC i la CUP. El mateix Puigdemont i Comín, segons el Constitucional, no podrien votar si no són presents al Parlament.

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, repetirà com a diputat al Parlament després de la renúncia de Meritxell Serret. Rodríguez era el número 6 a la llista d'ERC que encapçalava Meritxell Serret a Lleida.

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàEleccions 21D
Anar al contingut