L'ajuntament de Medinyà ha aprovat la dissolució de la seva junta gestora (ACN)
L'Ajuntament de Medinyà ha aprovat la dissolució de la seva junta gestora (ACN)
Medinyà

Medinyà desapareix com a municipi només 2 anys després de la seva creació

L'ajuntament aprova la dissolució de la seva junta gestora que governava el poble i torna a pertànyer a Sant Julià de Ramis

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Medinyà ha aprovat la dissolució de la seva junta gestora, que governava el poble des que el Parlament de Catalunya en va aprovar la constitució com a municipi, i des d'aquest dijous desapareix definitivament com a municipi i torna a pertànyer a Sant Julià de Ramis, al qual el règim franquista havia annexionat l'any 72 i del qual s'havia independitzat el 2015.

La independència de Medinyà arriba en plena aplicació del 155 i s'acaba per una sentència del Tribunal Constitucional que anul·la la llei del Parlament que li donava aquest estatus. El PP va votar-hi a favor a la cambra catalana, però va ser el mateix partit el que després ho va recórrer al tribunal.

Després de la sentència, la llavors consellera Meritxell Borràs va dir que el govern faria prevaler la llei catalana, però amb la intervenció de la Generalitat per via del 155 això no ha estat possible i Medinyà ha hagut de tornar a annexionar-se a Sant Julià de Ramis.

Aquest dimecres el ple s'ha dissolt, enmig d'aplaudiments d'agraïment dels veïns i algunes llàgrimes.

Medinyà, però, seguirà tenint pressuposostos separats dels de Sant Julià. 

Durant més de 2 anys, Medinyà ha estat el municipi 222 de les comarques gironines. Els veïns diuen que seguiran lluitant perquè ho torni a ser algun dia. La fins ara presidenta de la comissió, Montse Garcia, ha dit que ara "es tanca una etapa", però que continuaran treballant "des d'un segon pla" per tornar a segregar-se.

"El Constitucional ens ha pres el dret a ser poble; acatem la sentència però no l'acceptem. (...) Sabem que tornar a funcionar com a Ajuntament amb la situació actual del país no serà fàcil, però treballarem per tenir aquest dret".

De fet, la placa que hi ha al fins ara ajuntament no es retirarà.

Anar al contingut