Mataró

Mataró regula la construcció de prostíbuls amb una nova ordenança municipal

L'Ajuntament de Mataró ha elaborat una nova ordenança i un pla urbanístic per regular la construcció de prostíbuls a la ciutat. El document, que vol dificultar la proliferació de bordells a la ciutat, entrarà en vigor el 2011. Segons la nova normativa, en un solar on abans es podia fer un macroprostíbul de 50 habitacions, ara només se'n podrà crear un amb un màxim de 15. També s'ha decidit endurir les condicions necessàries per poder obrir un negoci d'aquestes característiques, destacant-ne el servei de vigilància, les condicions sanitàries i els horaris.

Actualitzat
El consistori no pot prohibir la instal·lació de prostíbuls a la ciutat, ja que aquesta tasca és competència de la Generalitat. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha redactat l'ordenança de tal manera que la construcció d'un macroprostíbul a Mataró, tal com pretenia fer un promotor privat a principis d'any, sigui econòmicament desaconsellable.

Per altra part, també s'ha creat un pla urbanístic específic per a prostíbuls, que indica que per obrir un nou prostíbul a la ciutat, aquest s'haurà d'ubicar a 250 metres d'un altre ja existent. La regidora d'Innovació i Promoció de Mataró, Alícia Romero, ha indicat que des del consistori es vol dificultar al màxim l'obertura de prostíbuls de grans dimensions, ja que es creu que "generen un seguit de dificultats que no ens agradaria tenir a la ciutat".

Anar al contingut