Mas, Ortega i Rigau sortint del TSJC
Mas, Ortega i Rigau sortint del TSJC
Madrid

El Tribunal de Comptes reclama 5,2 milions a Mas pel 9N

El tribunal considera l'expresident com a responsable final de la consulta

redaccióActualitzat

El Tribunal de Comptes reclama a l'expresident Artur Mas 5.251.948 euros per la consulta del 9N i li dóna un termini de 15 dies per dipositar-los. Si no ho fa, el tribunal li embargaria els comptes i el patrimoni. També reclama a l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau 3 milions per la compra del material informàtic utilitzat durant la consulta.

Ho ha dictaminat després de citar Mas i nou càrrecs del seu govern per un delicte de malversació de fons públics per l'organització del procés participatiu del 9N. Els convocats, entre els quals també hi ha Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs, no han anat a Madrid ja que no tenien obligació de comparèixer personalment. Ho han fet els seus advocats, que han presentat al·legacions.

La causa que instrueix el Tribunal de Comptes es va iniciar arran d'una denúncia a la fiscalia de Societat Civil Catalana i de l'Associació d'Advocats Catalans. El vocal de la junta directiva de Societat Civil Catalana i advocat de l'entitat, Manuel Miró, que han estat presents a la citació d'aquest dilluns.

La llista de la citació la completen set càrrecs que també van participar en l'autorització de les despeses per al referèndum del 9 de novembre: Lluís Bertran Saura, Josefina Valls Vila, Carolina Pardo Miguel, Jaume Domingo Planas, Ignasi Genovès Avellana, Jordi Serra Catalán i Jordi Vilajoana Rovira.

Condemna i suport

El dictamen del Tribunal de Comptes ha provocat la condemna immediata d'entitats com l'Assemblea Nacional de Catalunya. A través de dos tuits, el president de l'ANC, Jordi Sánchez, diu que aquesta multa és un fet d'una "gravetat absoluta".

I fa una crida als ciutadans a contribuir a la caixa de solidaritat oberta per fer front a les multes imposades per l'estat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut