Marxa lenta dels firaires per demanar solucions a l'anul·lació de festes majors per la Covid

5.000 famílies a Catalunya treballen en atraccions i negocis de fira i s'han quedat sense cap ingrés per l'anul·lació de totes les festes majors i festes populars per la Covid

Actualitzat

Una marxa lenta de vehicles d'atraccions de fira ha provocat aquesta tarda algunes retencions a l'AP-7 i a la B-23, en direcció Barcelona. La marxa de vehicles de fira ha travessat l'àrea metropolitana i ha entrat a la ciutat de Barcelona, fins al monument de Colom, al port.

Els firaires d'atraccions de festa major han fet aquest divendres una marxa lenta amb els seus camions des de Santa Perpètua de Mogoda fins a Barcelona per denunciar la situació en què es troben arran de la crisi del coronavirus i les conseqüències que els està suposant una aturada d'activitat tan llarga.

El sector, que ocupa unes 5.000 famílies només a Catalunya, dona per perduda la temporada, perquè s'han anul·lat totes les festes majors arreu del país i les previsions de futur no són gens bones. Fa setmanes que reclamen a la Generalitat un pla específic per al sector, però encara no els han donat cap resposta.

Els firaires catalans es mobilitzen perquè no poden treballar i critiquen que aquest sector no compta amb cap pla de l'administració per pal·liar els efectes de l'aturada de la seva activitat. Molts d'ells no tenen cap ingrés des de l'octubre de l'any passat, quan se'ls va acabar la temporada, perquè durant l'hivern no hi ha activitat.

 

Marcos Orús, portaveu de les associacions i del Gremi de Firaires de Catalunya, ens assegura que no tenen cap fira confirmada per a aquest estiu:

"En el tema específic de les fires, que anem lligades a les festes majors, no hem aconseguit cap fira, cap ni una. Hi havia alguns ajuntaments que 'hi hauria la possibilitat'... però, arribat el moment, per un tema de rebrots o per un tema que no ho veien clar, doncs no hi ha hagut la possibilitat de fer cap fira."

Una de les participants en la marxa lenta de protesta, Ana Zúñiga, explica el cas particular de la fira de Blanes, on a última hora els van anul·lar el contracte per instal·lar la seva atracció:

"En ho van anul·lar amb el material allà. Jo vaig tenir la despesa d'activar l'assegurança, dels nois i del transport, fins allà. I una vegada allà, ens diuen que no es fa, que no. Hi ha un noi que venia des de Sevilla. Això representa molts diners."

 
ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut