Marlaska reitera que les detencions a Girona es van fer amb supervisió judicial
El Ministeri de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska (EFE)

Marlaska reitera que les detencions a Girona es van fer amb "supervisió" judicial

El Ministeri de l'Interior insisteix que la Policia Nacional va actuar com a policia judicial

RedaccióActualitzat

El Ministeri de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, matisa les seves paraules sobre si la detenció de 16 persones pel tall de les vies de l'AVE l'1 d'octubre es va fer per ordre judicial. 

El mateix dia de les detencions, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va assegurar que s'havien fet sense autorització judicial i a iniciativa de la Policia Nacional. 

Marlaska, però, va dir que no les va fer per iniciativa pròpia, sinó que va actuar dirigida per un jutge:

"És una causa judicial i aquest operatiu estava dirigit o coordinat per un fiscal i dirigit per un jutge. És a dir, les circumstàncies són, en un estat de dret, la separació de poders. I la policia ahir va actuar com a policia judicial."

 

Aquest divendres, a la roda de premsa del Consell de Ministres, Grande-Marlaska ha reiterat que l'operació contra activistes independentistes a Girona va estar "en tot moment" supervisada pel fiscal i el jutge d'instrucció:

 

 

El ministre sí que ha reiterat que la policia va actuar com a policia judicial i considera que no ho va fer de manera desproporcionada:

"Em costa creure que es pugui considerar desprorcionada i inacceptable."

 

Notícia relacionada: Advocats dubten de l'actuació de la Policia Nacional en les 16 detencions de Girona

 

La Generalitat ja ha dit que ho denunciarà per si es tracta de detencions il·legals, que és el que consideren els advocats dels detinguts.

Es basen en el fet que una detenció policial sense ordre judicial només està justificada quan s'agafa "in fraganti" algú cometent un delicte greu o si hi ha la possibilitat de fugida. 

El president del Parlament, Roger Torrent, també ha criticat a TV3 les detencions i ha defensat que diputats abandonessin ahir les comissions del Parlament en senyal de protesta, un fet sobre el qual Ciutadans ha demanat explicacions. 

ARXIVAT A:
Policia NacionalProcés catalàFernando Grande-Marlaska
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut